AF&BM Social Event, ChâteauHotels & -Restaurants

9 juni 2016 | Thijs Jacobs

Een weekend met 70 F&B professionals en aanhang naar Zuid-Limburg. Vrijdagmiddag blijkt voor veel vakgenoten een uitermate mooi moment om dan ook maar meteen vroeg het weekend in te luiden. Zuid-Limburg, je zal er maar wonen… Juist ja. Want terwijl het in de rest van Nederland stralend weer is, gaan wij weer even terug naar koudere tijden. We maken kennis met het normaliter zonnige zuiden. Maar wat er dit weekend ook gebeurt, het mag de pret niet drukken.

Vlam in de pan

Eenmaal letterlijk en figuurlijk binnengedruppeld heffen we in het tuinpaviljoen het glas op het mooie weekend dat komen gaat. De vlam gaat in de OFYR en de Big Green EGG, dus de verwachtingen liggen hoog. Een uitstekende variatie die van de barbecue afkomt, maar onder het genot van de passende wijnen van Vinites smaakt eigenlijk alles lekker. Logischerwijs borrelen we met z’n allen na en verplaatst het gezelschap zich richting bar. Maar niet tot in de al te late uurtjes.  Want om 9 uur staat Camille Oostwegel op de planning om in hoogsteigen persoon de in’s en out’s van het Oostwegel imperium met ons te delen.

Tour du Oostwegel

Zaterdagochtend negen uur en de tour du Oostwegel gaat van start. Landgoed St. Gerlach is één en al geschiedenis, maar wie kan deze geschiedenis beter overbrengen dan de heer Oostwegel sr. zelf? Hij speelde vroeger immers Tarzan op de zolder van het hotel. Tijdens de tour hangt er een serene rust gecombineerd met hele lichte mist. We belanden via de uitgestrekte tuinen in de St Gerlachus kerk, waar elke muurschildering zijn eigen verhaal heeft. Deze 18e eeuwse Barokkerk heeft de muurschilderingen te danken aan de Duitse schilder Johan Adam Schöpf en behoort zelf tot de top 100 belangrijkste monumenten van Nederland. Opvallend is wel dat pontificaal in deze kerk het graf van de heilige Gerlachus te vinden is. Onder dit graf bevindt zich een nis waarin gewijd zand ligt waar gelovigen maar al te graag een schepje van naar huis nemen. Want je weet immers maar nooit. Het schepje zand dat de heer Oostwegel sr. met een glimlach op zijn gezicht schepte gaf hij aan mij en is inmiddels na een zware pelgrimstocht in mijn woonplaats Den Bosch aangekomen. Want ja, je weet inderdaad maar nooit.

Zeute Aardbei

We komen aan bij het nog te bouwen St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Al klauterend op een van de steigers vertelt Camille over dit waanzinnige project dat door Francine Houben, niet een van de minste architecten, is uitgedacht. Een duurzame toevoeging voor het landgoed, waarin vooral de materialen uit de nabije natuur terugkomen. Een uniek project! Na een stuk Limburgse vlaai springen we per tweetal op de kleurige Vespa’s en rijden we via de Limburgse heuvels (en de met mist behangen mergelgrotten) naar de ‘Zeute Aarbei’ voor een welverdiende lunch. Bij de Zeute Aarbei maken ze alles maar dan écht alles van en met aardbeien. Na een glaasje aarbeien-secco vervolgen we onze route richting onze thuisbasis waar de één even rust pakt in de wellness en de ander Maastricht of Valkenburg in piept. Want de avond is nog jong!

Restaurant Château Neercanne*
Wat smaakt er beter dan een heerlijk apéritief met uitzicht over het uitgestrekte groene landgoed? Een viergangendiner met dit fijne gezelschap! Van gemarineerde zalm tot lamsrug en chocolade met romige karamel, het smaakt allemaal grandioos. Aan tafel bespreken we dat deze groepssamenstelling bijzonder mooi is. Eten brengt mensen nu eenmaal samen. Na het diner vertrekken we dan ook samen naar de ‘bar St. Gerlach’ en sluiten we de volgende ochtend af met een stevig ontbijt. Bij ons hangt lokaal nog steeds een mistbank, op naar elders in het land om in de middag nog even thuis te genieten van de welverdiende zonnestraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: