AF&BM Social Event, ChâteauHotels & -Restaurants

9 juni 2016 | Thijs Jacobs

Een weekend met 70 F&B professionals en aanhang naar Zuid-Limburg. Vrijdagmiddag blijkt voor veel vakgenoten een uitermate mooi moment om dan ook maar meteen vroeg het weekend in te luiden. Zuid-Limburg, je zal er maar wonen… Juist ja. Want terwijl het in de rest van Nederland stralend weer is, gaan wij weer even terug naar koudere tijden. We maken kennis met het normaliter zonnige zuiden. Maar wat er dit weekend ook gebeurt, het mag de pret niet drukken.

Vlam in de pan

Eenmaal letterlijk en figuurlijk binnengedruppeld heffen we in het tuinpaviljoen het glas op het mooie weekend dat komen gaat. De vlam gaat in de OFYR en de Big Green EGG, dus de verwachtingen liggen hoog. Een uitstekende variatie die van de barbecue afkomt, maar onder het genot van de passende wijnen van Vinites smaakt eigenlijk alles lekker. Logischerwijs borrelen we met z’n allen na en verplaatst het gezelschap zich richting bar. Maar niet tot in de al te late uurtjes.  Want om 9 uur staat Camille Oostwegel op de planning om in hoogsteigen persoon de in’s en out’s van het Oostwegel imperium met ons te delen.

Tour du Oostwegel

Zaterdagochtend negen uur en de tour du Oostwegel gaat van start. Landgoed St. Gerlach is één en al geschiedenis, maar wie kan deze geschiedenis beter overbrengen dan de heer Oostwegel sr. zelf? Hij speelde vroeger immers Tarzan op de zolder van het hotel. Tijdens de tour hangt er een serene rust gecombineerd met hele lichte mist. We belanden via de uitgestrekte tuinen in de St Gerlachus kerk, waar elke muurschildering zijn eigen verhaal heeft. Deze 18e eeuwse Barokkerk heeft de muurschilderingen te danken aan de Duitse schilder Johan Adam Schöpf en behoort zelf tot de top 100 belangrijkste monumenten van Nederland. Opvallend is wel dat pontificaal in deze kerk het graf van de heilige Gerlachus te vinden is. Onder dit graf bevindt zich een nis waarin gewijd zand ligt waar gelovigen maar al te graag een schepje van naar huis nemen. Want je weet immers maar nooit. Het schepje zand dat de heer Oostwegel sr. met een glimlach op zijn gezicht schepte gaf hij aan mij en is inmiddels na een zware pelgrimstocht in mijn woonplaats Den Bosch aangekomen. Want ja, je weet inderdaad maar nooit.

Zeute Aardbei

We komen aan bij het nog te bouwen St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Al klauterend op een van de steigers vertelt Camille over dit waanzinnige project dat door Francine Houben, niet een van de minste architecten, is uitgedacht. Een duurzame toevoeging voor het landgoed, waarin vooral de materialen uit de nabije natuur terugkomen. Een uniek project! Na een stuk Limburgse vlaai springen we per tweetal op de kleurige Vespa’s en rijden we via de Limburgse heuvels (en de met mist behangen mergelgrotten) naar de ‘Zeute Aarbei’ voor een welverdiende lunch. Bij de Zeute Aarbei maken ze alles maar dan écht alles van en met aardbeien. Na een glaasje aarbeien-secco vervolgen we onze route richting onze thuisbasis waar de één even rust pakt in de wellness en de ander Maastricht of Valkenburg in piept. Want de avond is nog jong!

Restaurant Château Neercanne*
Wat smaakt er beter dan een heerlijk apéritief met uitzicht over het uitgestrekte groene landgoed? Een viergangendiner met dit fijne gezelschap! Van gemarineerde zalm tot lamsrug en chocolade met romige karamel, het smaakt allemaal grandioos. Aan tafel bespreken we dat deze groepssamenstelling bijzonder mooi is. Eten brengt mensen nu eenmaal samen. Na het diner vertrekken we dan ook samen naar de ‘bar St. Gerlach’ en sluiten we de volgende ochtend af met een stevig ontbijt. Bij ons hangt lokaal nog steeds een mistbank, op naar elders in het land om in de middag nog even thuis te genieten van de welverdiende zonnestraal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting. Dat heeft me gered!''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik mij in de h...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel de Heerlickheijd van Ermelo heeft een compleet nieuwe fitness

Hotel de Heerlickheijd heeft geïnvesteerd in een compleet nieuwe fitness. Gasten van het hotel en inwoners van en rondom Ermelo kunnen aan de slag met de gloednieuwe apparatuur en gewichten om optimaal te werken aan hun conditie en gezondheid. De Wellness & Fitnessclub wordt aanstaande zate...

Toerisme Coronacrisis
Helft minder Nederlanders op vakantie in maart 2020

In maart 2020 gingen er 1,7 miljoen Nederlanders minder op vakantie dan in dezelfde maand van 2019. Dit is een daling van ruim 50 procent. Over het eerste kwartaal van 2020 is de daling 18 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De daling geldt voor zowel vakanties in het buitenland a...

Achtergronden Coronacrisis
Hoteliers.com organiseert eerste drive-in masterclass

Deze week organiseerde Hoteliers.com, leverancier van commissievrije boekingssoftware voor hotels, een uniek evenement voor haar klanten. Bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder was een gedeelte van het parkeerterrein omgetoverd tot een drive-in bioscoop en op het scherm presenteerde Hoteliers.c...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: