Amerborgh koopt vastgoed Sandton Grand Hotel Reylof Gent

10 maart 2016
Amerborgh koopt vastgoed Sandton Grand Hotel Reylof Gent

Amerborgh International N.V., grootaandeelhouder van Sandton Hotels, is eigenaar geworden van het vastgoed
van het Sandton Grand Hotel
Reylof in Gent. Amerborgh heeft het pand overgenomen van een private belegger. Het luxueuze hotel, dat sinds de opening in 2011 meerdere kwaliteitsonderscheidingen in de wacht heeft gesleept voor architectuur, duurzaamheid en gastbeleving, is gevestigd in het hart van de oude binnenstad van Gent. Sandton Grand Hotel Reylof, met het restaurant ‘Lof’, telt 158 kamers en diverse meeting rooms en is zowel populair bij de zakelijke bezoeker als de leisure gast. Het hotel beschikt over uitgebreide wellness-faciliteiten en binnenzwembad, een binnentuin met terrassen en een ondergrondse parkeergarage.


~Rogier Braakman~

*Vastgoed in eigen beheer*
In de afgelopen twee jaar werd ook het vastgoed aangekocht van de Sandton hotels in Zwolle en Brussel, en ook het vastgoed van de hotels Amsterdam en Cagnes-sur-Mer (Frankrijk) zijn in eigen beheer. Rogier Braakman, CEO van Sandton Hotels: "Het verwerven van vastgoed is niet perse een doel op zich, maar heeft vaak de voorkeur. Het biedt eenvoudiger mogelijkheden om de regie in eigen hand te houden bij toekomstige investeringen in verbetering van de kwaliteit."

*Over Sandton Hotels*
Sandton Hotels, opgericht in 2004, bevindt zich naar eigen zeggen in een herpositioneringfase. Een aantal van de huidige hotels zal worden verbouwd en omgevormd tot het luxere hotelmerk Pillows Hotels. In het vierde kwartaal van 2016 zullen om te beginnen de huidige Sandton hotels in Amsterdam, Zwolle, Brussel, Gent en Cagnes-sur-Mer (Frankrijk) verder gaan als Pillows Hotels. Het voormalige Sandton De Filosoof aan het Amsterdamse Vondelpark ondergaat momenteel een ingrijpende vernieuwing en zal als luxury hotel Pillows Amsterdam Vondelpark worden gepositioneerd. Een aantal andere Sandton hotels zal in 2017 de transitie maken naar Pillows. De groep zal naar verwachting vanaf 2018 het aantal hotellocaties uitbreiden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws