Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne

14 september 2011
Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne

Anja Vondenhoff is sinds donderdag de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale
in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja boven de twee andere kandidaten.

*Drie druivenrassen voor één terroir*
Vondenhoff werd gekozen vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren. Elk jaar organiseert het Champagne Bureau Nederland in opdracht van Comité Champagne de Nederlandse finale van het Concours Européen des ambassadeurs du Champagne. Ditmaal was het thema ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage in de Champagne’. Na een voorselectie gaven de drie finalisten hun presentatie aan een vijfkoppige jury die de presentaties moest beoordelen op kennis van het terroir, druivensoorten en assemblage, originaliteit en pedagogiek.

*Weinakademiker*
Anja zit al meer dan 15 jaar in het gastronomisch/hospitality onderwijs en breidde haar wijnkennis afgelopen jaren uit door opleidingen aan de Wijn Academie en Wine and Spirit Education Trust. In 2010 behaalde ze aan de Oostenrijkse Wijnacademie de titel Weinakademiker. Deze gedegen achtergrond zorgde ervoor dat ze met grote voorsprong de finale won.

*Europese finale*
In oktober staat Anja voor de negenkoppige jury in Epernay (waaronder Frank Jacobs) waar zij ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale. De zeven andere winnaars komen uit België,Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

~Joke Adema~

Overig nieuws