Best Western opent megahotel in Moskou

8 augustus 2011
Best Western opent megahotel in Moskou

Best Western heeft de eerste stap op de hotelmarkt van Rusland gezet. De internationale hotelketen deed dit door een 966 kamers tellend hotel in Moskou te openen. Het hotel is in 1980 gebouwd voor de Olympische Spelen en werd sinds 2007 gerenoveerd.

*Evenementen voor duizend man*
Het hotel, het Best Western Vega Hotel & Convention Centre, biedt naast kamers zakelijke faciliteiten aan. Zo is er een groot conferentiecentrum met een volwaardig conferentiemanagement. In elf ruimtes kunnen zakelijke evenementen tot 1.000 deelnemers worden georganiseerd.

*Belangrijke markt*
Met de aansluiting is Best Western wereldwijd aanwezig in 91 landen. Wytze van den Berg, directeur van Best Western Hotels Nederland: "De hotelmarkt in Rusland is erg belangrijk voor Best Western. Samen met China en Brazilië is dit één van de snelst ontwikkelende economieën ter wereld, dat maakt het voor ons als grootste hotelmerk ter wereld noodzakelijk om hier aanwezig te zijn. De aansluiting van dit hotel is daarbij een belangrijke eerste stap. We hopen de komende jaren meer hotels in Rusland te openen."

*Grote maten*
De 966 kamers variëren van standaard tot VIP met moderne technische faciliteiten en frisse interieurs. Er zijn vijf restaurants, twee bars, een café en een 24-uurs roomservice. Tevens biedt het hotel verschillende extra faciliteiten aan zoals een winkel, apotheek, gezondheidscentrum, uitgebreide wellness, diverse massages, kapper en een turndown service. ‘Met dit hotel kunnen we veel gasten accommoderen in Moskou. Met zijn grote aantal kamers en zalen is het groter dan het grootste hotel van Nederland. Ter vergelijking, dat telt 644 kamers’, aldus Van den Berg.

~Frank Lindner~

Overig nieuws