Biomassa voor Woodbrooke Hotel

27 mei 2013
Biomassa voor Woodbrooke Hotel

Woodbrooke Hotel in Barchem heeft het 600e Green Key certificaat ontvangen. De categorie is goud. Tevens is het hotel het eerste Gelderse hotel met een biomassa-installatie. Tijdens een bijeenkomst
over duurzaamheid in het hotel heeft het milieuteam van het hotel uit handen van de Green Key-directeur Erik van Dijk het certificaat voor de hoogste categorie uitgereikt gekregen. Binnen een jaar na de opening van Woodbrooke Hotel en Brasserie Woods heeft man kans gezien om dit certificaat te behalen.

*In werking*
Tevens werd tijdens deze bijeenkomst de onderaardse biomassa-installatie in werking gesteld door Wethouder Duurzaamheid Thijs de la Court van Gemeente Lochem. Het Woodbrooke Hotel is het eerste hotel in Gelderland waar de verwarming en de warmwatervoorziening door middel van een biomassaketel wordt verzorgd. De brandstof voor deze kachel is houtsnippers die uit de directe omgeving van het hotel komen. Daarmee worden veel transportkilometers beperkt wat een positieve bijdrage levert aan het milieu.

*Onafhankelijk*
Door deze installatie zal het hotel nauwelijks meer afhankelijk zijn van de externe gasleverancier. Op deze manier is het hotel op weg naar een energie neutrale accommodatie.

~Frank Lindner~

Overig nieuws