Broodjes wildpastei

1 januari 2016 | Jorien Slager

In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een geheel eigen wijze, want reerug en zwijnensteak zijn al breed genoeg verkrijgbaar. Verras uw klanten met wildpasteibroodjes, bijvoorbeeld met hertenvlees. Een nieuwe dimensie aan wat op het eerste gezicht een saucijzenbroodje lijkt, maar dat heel verrassend niet is.

Ingrediënten (10 broodjes)

450 gram bladerdeeg 
500 gram mager hertenvlees (of ander wildvlees naar smaak)
250 gram champignons 
sap van 2 sinaasappels 
1/4 theelepel majoraan 
1/4 theelepel peper 
1/2 theelepel zout 
20 ml cognac 
5 eetlepels room 
1 bosje peterselie, fijngehakt 
1 eetlepel melk 
2 eierdooiers

Bereiding

Maal het hertenvlees door de vleesmolen of in een keukenmachine fijn tot gehakt, braad het in wat boter aan en roer het rul. Borstel de champignons schoon, snijd ze klein en voeg ze, samen met de sinaasappelsap, majoraan, peper en zout, toe aan het vlees. Bak net zolang tot al het vocht is verdampt. Voeg cognac toe, steek het aan en laat het uitbranden. Laat vervolgens het vlees afkoelen.

Ontdooi het bladerdeeg. Meng peterselie en slagroom door het afgekoelde vlees, verdeel het geheel over het bladerdeeg en vouw het deeg vervolgens stevig dicht. Roer de eierdooiers met melk los en bestrijk de pakketjes ermee. Leg de broodjes op een afgespoelde bakplaat, laat ze 15 minuten rusten en bak ze dan 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Warm serveren. Strooi voor het bakken eventueel af met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Bereidingstijd

60 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Internationaal Coronacrisis
a&o Hostels benoemt social distancing experts

Europa’s grootste budget hostelketen, a&o Hostels, heeft een initiatief gelanceerd waarbij in alle Europese vestigingen 'social distancing experts' zijn aangesteld. Deze specialisten zorgen ervoor dat de gasten veilig en met een gerust gevoel de omgeving kunnen verkennen. Bovendien...

Economie Hotelbouwplannen
Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht en wordt gesloopt

Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht. De nieuwe eigenaar is Jan Mulder van Jan Mulder Vastgoed uit Punthorst, zo lezen we in De Stentor. Op deze plek wil hij 96 appartementen realiseren, maar ook een grand café. Het welbekende pand van Waanders moet tegen de vlakte om plaats te ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: