Caroline Receveur nieuwe directeur Maritim Hotel Amsterdam

Auteur: Redactie
Personalia 31 augustus 2022
Caroline Receveur nieuwe directeur Maritim Hotel Amsterdam

Caroline Receveur, voorheen directeur van het Doubletree by Hilton in Amsterdam, gaat het nieuwe Maritim Hotel Amsterdam openen en beheren. Ze start op 1 september.

"We zijn absoluut verheugd dat we Caroline voor Maritim hebben kunnen winnen", zegt Erik van Kessel, Managing Director Operations van Maritim. “Het 110 meter hoge hotelgebouw wordt een 'landmark' in Amsterdam. We kunnen ons geen betere manager voorstellen voor dit bijzondere project en het hele toekomstige team”, vervolgt Erik van Kessel.

Ervaren in de hotelmarkt

Caroline Receveur kent de hotelmarkt in Amsterdam al tientallen jaren. In 2011 opende ze het Doubletree By Hilton in Amsterdam met 557 kamers. Daarvoor werkte ze als Regionaal Directeur voor 16 hotels in de NH Group in en rond Amsterdam. Haar carrière werd gevormd door tal van functies als hotelmanager, onder meer bij het NH Grand Hotel Krasnapolsky, NH Barbizon Palace en Amsterdam Centrum. Ze begon haar carrière in 1994 bij NH Hotels in Geldrop. Kort daarna, in 1995, verhuisde ze als Assistent Manager naar NH Tropen in Amsterdam.

“Het promoten van Amsterdam als de leidende Europese bestemming voor grote evenementen, conferenties en congressen is al heel lang mijn zorg. Daarom was de beslissing voor het toekomstige Maritim Hotel Amsterdam niet moeilijk - met het conferentie- en congrescentrum hebben we onvergelijkbaar grote mogelijkheden. Ik kijk er erg naar uit om betrokken te raken bij de spannende pre-openingsfase en om met het Maritim Hotel Amsterdam mijn favoriete stad nog verder op de Europese hotel- en congresmarkt te positioneren”, legt de nieuwe hotelmanager uit.

Over het nieuwe Maritim Hotel Amsterdam

Het viersterrenhotel met 579 kamers wordt het op twee na hoogste gebouw van Amsterdam. Aangrenzend is een conferentie- en congrescentrum met 18 vergaderzalen die plaats bieden aan meer dan 4.400 bezoekers. De grootste congreszaal biedt plaats aan maximaal 2.200 personen en is daarmee de op één na grootste evenementenlocatie in de Nederlandse hoofdstad na het RAI-beurs- en congrescentrum aan de zuidelijke rand van de stad.

Gemeten naar het aantal kamers in het aangesloten hotel wordt het congrescentrum de grootste locatie in zijn soort op de Europese markt. Direct naast de Maritim hoteltoren verrijst woontoren Yvie met 176 huurappartementen en 120 serviceappartementen.

Foto: Maritim Hotels

Overig nieuws