Chinese hotelindustrie gaat als een speer

26 augustus 2015
Chinese hotelindustrie gaat als een speer

Ondanks het rumoer van de afgelopen week over de kelderende Chinese economie, gaat het met de hotelindustrie van het land bijna beter
dan ooit. De renteverlagingen zijn goed voor hotelontwikkelaars, die nu meer kunnen investeren in nieuwe projecten. De afgelopen maand zijn er dan ook talrijke openingen van nieuwe hotels aangekondigd.

*'Trekpleister voor investeringen'*
Hotelketen Frasers Hospitality heeft aangekondigd te willen verdubbelen in China. De keten betaalde in totaal 100,3 miljoen dollar (87,8 miljoen euro) voor full service appartementen in Dalian, een grote toeristische handelsstad. Daarnaast opent Frasers nog vijftien andere vestigingen in het land. Hierdoor heeft de keten over een paar jaar in totaal dertig vestigingen in China. Choe Peng Sum, CEO van Frasers Hospitality, zegt in "Breaking Travel News":http://www.breakingtravelnews.com/news/article/frasers-hospitality-adds-dalian-property-to-burgeoning-china-portfolio/ dat China nu een grote trekpleister is voor buitenlandse investeringen.

*Starwood*
Starwood is van plan om "drie nieuwe Element hotels":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/starwood-breidt-uit-in-china-15254/ in Zhangjiakou, Sanya en Tianjin te vestigen na de opening van vlaggenschip Element Suzhou Science and Technology Town in Suzhou.

*Wyndham*
"Wyndham Hotel Group":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/wyndham-opent-8-ramada-hotels-in-china-13085/ heeft onlangs het nieuwe Ramada Nanjing geopend. Daarnaast liet de hotelketen weten zeven nieuwe hotels te willen starten in China.

*Regent*
Regent Hotels & Resorts heeft een overeenkomst met de Chinese Hua Hong Group getekend voor een nieuw hotel in Harbin. Dit 250-kamers tellende Regent Palace opent in 2017. In 2016 en 2017 opent de hotelketen ook nog twee hotels in Chongqing en Xian.

Overig nieuws