Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

14 februari 2018 | Thijs Jacobs

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels.

Croissantje

De absolute nummer 1 benodigdheid voor een geslaagd Valentijnsontbijt is het croissantje (20,9%), gevolgd door een gekookt of gebakken eitje (19,4%). Om de top 3 compleet te maken wordt het ontbijt graag weggespoeld met een glas jus d’orange (19,0%).

Ontbijt op bed niet overal populair

Over het algemeen moet de meerderheid van de Nederlanders het doen zonder ontbijt op bed. Slechts 4,5% wordt op 14 februari wakker gemaakt met een klaargemaakt ontbijt. 

Ondanks dat het Valentijnsontbijt blijkbaar niet razend populair is, wordt het wel door de meerderheid van de partners gewaardeerd. Meer dan de helft (53,7%) ontvangt graag ontbijt op bed en vindt het een lief en bedachtzaam gebaar. 

Ontbijt op bed populairst in Limburg

Wil je op Valentijnsdag verrast worden met een ontbijtje op bed? Dan heb je de meeste kans wanneer je in Noord-Brabant, Limburg of Utrecht woont. In Limburg ligt het percentage culinaire romantici het hoogst. In de zuidelijke provincie krijgt ruim een kwart van de mensen met partner (26,7%) een ontbijtje op schoot. Ook de Utrechters (24%) Brabanders (23,3%) zijn uitschieters wanneer het aankomt op culinaire romantiek.

In Noord-Holland lijkt men het minst zin te hebben om ‘s ochtends in de keuken te staan. Hier krijgt slechts een kleine 4,5% van de Nederlanders een ontbijt op bed met Valentijnsdag.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.bedden.nl/blog/valentijnsdag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: