Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

14 februari 2018 | Thijs Jacobs

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels.

Croissantje

De absolute nummer 1 benodigdheid voor een geslaagd Valentijnsontbijt is het croissantje (20,9%), gevolgd door een gekookt of gebakken eitje (19,4%). Om de top 3 compleet te maken wordt het ontbijt graag weggespoeld met een glas jus d’orange (19,0%).

Ontbijt op bed niet overal populair

Over het algemeen moet de meerderheid van de Nederlanders het doen zonder ontbijt op bed. Slechts 4,5% wordt op 14 februari wakker gemaakt met een klaargemaakt ontbijt. 

Ondanks dat het Valentijnsontbijt blijkbaar niet razend populair is, wordt het wel door de meerderheid van de partners gewaardeerd. Meer dan de helft (53,7%) ontvangt graag ontbijt op bed en vindt het een lief en bedachtzaam gebaar. 

Ontbijt op bed populairst in Limburg

Wil je op Valentijnsdag verrast worden met een ontbijtje op bed? Dan heb je de meeste kans wanneer je in Noord-Brabant, Limburg of Utrecht woont. In Limburg ligt het percentage culinaire romantici het hoogst. In de zuidelijke provincie krijgt ruim een kwart van de mensen met partner (26,7%) een ontbijtje op schoot. Ook de Utrechters (24%) Brabanders (23,3%) zijn uitschieters wanneer het aankomt op culinaire romantiek.

In Noord-Holland lijkt men het minst zin te hebben om ‘s ochtends in de keuken te staan. Hier krijgt slechts een kleine 4,5% van de Nederlanders een ontbijt op bed met Valentijnsdag.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.bedden.nl/blog/valentijnsdag

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

OTA's Airbnb
Gemeente Amsterdam staakt onderhandelingen met Airbnb en OTA's

De onderhandelingen tussen de gemeente Amsterdam en de grote vakantieverhuursites Airbnb, Booking.com en Expedia zijn gestaakt. Dit komt omdat de platforms meer duidelijkheid willen hebben van de gemeente omtrent de gemeentelijke regelgeving voordat ze verder willen onderhandelen. 1 januari Op...

Tech Advertorial
Generation-Z hotelslot opent de deur naar de techniek van de toekomst

Begin dit jaar lanceerde Hotek het eerste model van de nieuwe generatie hotelsloten, Hotek Cloud Low Energy, het systeem dat werkt met mobile key via de cloud. Ondertussen is de productontwikkeling in sneltreinvaart verdergegaan, en werd precies op tijd voor Equip’Hotel in Parijs de nieuwste l...

Interieur Advertorial
Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We sprek...

Advertorial
All-in-One oplossingen: een zegen voor de moderne hotelier

De moderne hotelier heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in informatietechnologie. De groeiende afhankelijkheid van OTA’s als Booking.com en Expedia, de prijsdruk van privé-verhuurders en de veeleisendheid van klanten vragen om een efficiënte en kostenbesparende operati...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: