Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

14 februari 2018 | Thijs Jacobs

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels.

Croissantje

De absolute nummer 1 benodigdheid voor een geslaagd Valentijnsontbijt is het croissantje (20,9%), gevolgd door een gekookt of gebakken eitje (19,4%). Om de top 3 compleet te maken wordt het ontbijt graag weggespoeld met een glas jus d’orange (19,0%).

Ontbijt op bed niet overal populair

Over het algemeen moet de meerderheid van de Nederlanders het doen zonder ontbijt op bed. Slechts 4,5% wordt op 14 februari wakker gemaakt met een klaargemaakt ontbijt. 

Ondanks dat het Valentijnsontbijt blijkbaar niet razend populair is, wordt het wel door de meerderheid van de partners gewaardeerd. Meer dan de helft (53,7%) ontvangt graag ontbijt op bed en vindt het een lief en bedachtzaam gebaar. 

Ontbijt op bed populairst in Limburg

Wil je op Valentijnsdag verrast worden met een ontbijtje op bed? Dan heb je de meeste kans wanneer je in Noord-Brabant, Limburg of Utrecht woont. In Limburg ligt het percentage culinaire romantici het hoogst. In de zuidelijke provincie krijgt ruim een kwart van de mensen met partner (26,7%) een ontbijtje op schoot. Ook de Utrechters (24%) Brabanders (23,3%) zijn uitschieters wanneer het aankomt op culinaire romantiek.

In Noord-Holland lijkt men het minst zin te hebben om ‘s ochtends in de keuken te staan. Hier krijgt slechts een kleine 4,5% van de Nederlanders een ontbijt op bed met Valentijnsdag.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.bedden.nl/blog/valentijnsdag

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Interview Longread
Caro van Eekelen van AccorHotels: ''Zeg eens 'ja' op uitdagingen''

Met haar aanstelling in 2009 werd Caro van Eekelen de eerste vrouwelijke country director van AccorHotels. Dat was baanbrekend voor de organisatie en maakte haar tot rolmodel voor veel vrouwen in de hospitalitybranche. “Hoe ik het zo ver heb geschopt? Door altijd ja te zeggen op uitdagingen!&r...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Advertorial Sanitair
Meer bling bling in badkamer

Midnight is de nieuwe zwarte kleur met glinsterende pigmenten. Het zorgt voor glamour en een glansrijke beleving. Verwen uw gasten met de extra luxe van Bette badarchitectuur. Exclusieve ligbaden, douchevloeren en wastafels. Fonkelende edelstenen, glanzende mineralen, goud, zilver en reflectie in...

Achtergronden F&B
Colliers International zet afdeling Food & Beverage op

Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage onder leiding van Etienne van Unen. Deze afdeling is een uitbreiding van de afdeling Retail. Food & Beverage (F&B) speelt een steeds belangrijkere rol in het retaillandschap. Het aandeel s...

Achtergronden
Download nu de Hotel & Food & Beverage special

Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting'...

Hilton Achtergronden
Hilton stopt met plastic rietjes

Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. Vandaag onthult Hilton ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: