De L’Europe presenteert 'Marie': nieuwe zomerse brasserie

7 juni 2019 | Thijs Jacobs

Een plek waar iedere dag de zomer gevierd wordt, compleet in Zuid-Franse stijl, lanceerde De L’Europe Amsterdam gisteren haar ‘Marie’ op het nieuwe terras ‘Sur l’eau’ tijdens de jaarlijkse Lobster Party. Omringd door planten, de geur van lavendel en de Provençaalse keuken, is Marie, Sur l’eau de nieuwe zomerse plek van het vijfsterren luxehotel.

Met vier verschillende zones geïnspireerd op de Côte d’Azur kan men genieten van een brasserie-stijl menu voor lunch en diner of gezellig borrelen in de knusse loungehoeken. De echte zonliefhebbers kunnen genieten van het speciaal gecreëerde sun deck. De Franse Riviera is nog nooit zo dichtbij geweest..

De vrouw van Heineken

Een brasserie vernoemd naar een sterke en onafhankelijke vrouw: de vrouw van Gerard Heineken. Met een grote interesse voor mode, reizen naar Zuid-Frankrijk en het bezoeken van botanische tuinen, nodigt Marie u uit in haar wereld van voortreffelijke smaak, liefde voor de kleurrijke Franse Riviera en eindeloze zomers. Geniet zowel in de ‘Brasserie’ als ‘Sur l’eau’ van de verfijnde smaken van de Côte d’Azur, in het hart van Amsterdam.
Het terras is de eerste zichtbare verandering van een groter project voor De L’Europe Amsterdam.

De komende 1,5 jaar zal het hotel een redesign ondergaan in samenwerking met Amsterdams interieur design studio Nicemakers. ‘Het vernieuwde terras moest uitnodigend en laagdrempelig ogen zodat iedereen, van passant tot hotelgast, zich er welkom en thuis voelt’, aldus Dax Roll van Nicemakers. Met Marie laat De L’Europe haar gasten voor het eerst kennis maken met de nieuwe stilistische weg die het hotel in zal slaan. Vrouwelijk en elegant, maar met Amsterdamse charme en allure.

Marie, Brasserie

De brasserie, voorheen Hoofdstad Brasserie, zal in het voorjaar van 2020 een redesign ondergaan met subtiele veranderingen. Waar voorheen de brasserie enkel te betreden was via de hoofdingang van De L’Europe, zal de beleving nu beginnen met een eigen entree langs de brug ‘Doelensluis’ naast Freddy’s aan de historische Amstel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Duurzaamheid
a&o Hostels biedt gasten gratis drankje aan in plaats van kamerschoonmaak

Hostelgasten kunnen vanaf nu bij alle a&o Hostels vrijwillig afzien van een dagelijkse schoonmaak van hun kamer. In ruil hiervoor krijgen zij een gratis drankje in de bar aangeboden. De hostelketen, met 39 vestigingen in 23 Europese steden, is tot deze beslissing gekomen na een uitgebreide proef...

Economie
Dit zijn de hotelvastgoed transacties van 2018

In 2018 is in Nederland voor ruim € 910 miljoen aan hotelvastgoed verkocht. Dit is een verwachte daling ten opzichte van het recordjaar van 2017, toen ruim € 1,7 miljard aan hotelvastgoed werd verkocht. Gezien het grote aantal unieke transacties in 2017 kon niet worden verwacht dat 2018 di...

Interview Longread
Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie

Hotels kunnen niet zonder outsourcing. Maar waar de één zonder blikken of blozen een externe partij inhuurt voor de F&B, doet de ander uit volle overtuiging zelf de schoonmaak. Of je nu in- of uitbesteedt, in beide gevallen blijft er voor de opdrachtgever een belangrijke rol weggel...

Columns Ewout Hoogendoorn
Go, Dutch Hotel Cities!

De Dutch Hotel City Index heeft dit jaar weer Amsterdam als de verrassende nummer één. Niet spannend? Nee, nu nog niet. Maar voor hoe lang nog? Amsterdam doet z’n stinkende best om van die pole position af te komen. Geen ‘I Amsterdam’, wordt het ‘Hi Lemmermeer&r...

Tech Advertorial
Meer tijd voor gasten met minder leveranciers

Met nieuwe technologie en smart data kun je rechtstreeks boeken bevorderen, doeltreffend upsellen en service op maat bieden. Maar als je al die mogelijkheden wilt benutten, heb je vaak met veel verschillende leveranciers te maken. PMS-aanbieder Guestline breidt het bestaande platform uit met de nieu...

Wet- en regelgeving Hotelbouwplannen
Brandveiligheid in hotels: “Hoteliers hebben vaak geen idee”

Max van Holst Pellekaan is dé expert op het gebied van brandveiligheid in de hotellerie. Hij verbaast zich over de onwetendheid van veel hoteliers. “En dat kan uiteindelijk ontzettend veel geld kosten, dat is zonde.” Hij ziet het steeds vaker om zich heen. Hoteliers die na de v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: