De L’Europe presenteert 'Marie': nieuwe zomerse brasserie

7 juni 2019 | Thijs Jacobs

Een plek waar iedere dag de zomer gevierd wordt, compleet in Zuid-Franse stijl, lanceerde De L’Europe Amsterdam gisteren haar ‘Marie’ op het nieuwe terras ‘Sur l’eau’ tijdens de jaarlijkse Lobster Party. Omringd door planten, de geur van lavendel en de Provençaalse keuken, is Marie, Sur l’eau de nieuwe zomerse plek van het vijfsterren luxehotel.

Met vier verschillende zones geïnspireerd op de Côte d’Azur kan men genieten van een brasserie-stijl menu voor lunch en diner of gezellig borrelen in de knusse loungehoeken. De echte zonliefhebbers kunnen genieten van het speciaal gecreëerde sun deck. De Franse Riviera is nog nooit zo dichtbij geweest..

De vrouw van Heineken

Een brasserie vernoemd naar een sterke en onafhankelijke vrouw: de vrouw van Gerard Heineken. Met een grote interesse voor mode, reizen naar Zuid-Frankrijk en het bezoeken van botanische tuinen, nodigt Marie u uit in haar wereld van voortreffelijke smaak, liefde voor de kleurrijke Franse Riviera en eindeloze zomers. Geniet zowel in de ‘Brasserie’ als ‘Sur l’eau’ van de verfijnde smaken van de Côte d’Azur, in het hart van Amsterdam.
Het terras is de eerste zichtbare verandering van een groter project voor De L’Europe Amsterdam.

De komende 1,5 jaar zal het hotel een redesign ondergaan in samenwerking met Amsterdams interieur design studio Nicemakers. ‘Het vernieuwde terras moest uitnodigend en laagdrempelig ogen zodat iedereen, van passant tot hotelgast, zich er welkom en thuis voelt’, aldus Dax Roll van Nicemakers. Met Marie laat De L’Europe haar gasten voor het eerst kennis maken met de nieuwe stilistische weg die het hotel in zal slaan. Vrouwelijk en elegant, maar met Amsterdamse charme en allure.

Marie, Brasserie

De brasserie, voorheen Hoofdstad Brasserie, zal in het voorjaar van 2020 een redesign ondergaan met subtiele veranderingen. Waar voorheen de brasserie enkel te betreden was via de hoofdingang van De L’Europe, zal de beleving nu beginnen met een eigen entree langs de brug ‘Doelensluis’ naast Freddy’s aan de historische Amstel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: