Derde ibis Styles in Amsterdam op komst

26 juni 2013
Derde ibis Styles in Amsterdam op komst

Accor Hotels Nederland heeft haar hotelnetwerk uitgebreid met het nieuwe ibis Styles Amsterdam Central Station. Het hotel is via een franchiseovereenkomst toegevoegd aan het Nederlandse
Accor Hotels-netwerk dat nu uit 41 hotels bestaat.

*Franchise*
Accor is voor de realisatie van het nieuwe hotel een franchiseovereenkomst aangegaan met Win Hotels, de eigenaar van het pand. Voorheen was in hetzelfde pand, gelegen aan de Amsterdamse Martelaarsgracht, Hotel Bellevue gevestigd dat 77 kamers telt.

Eind vorig jaar openden Accor en Win het "ibis Styles Amsterdam Amstel hotel":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/tweede-ibis-styles-amsterdam-open-13847/.

*Strategische locatie*
Director Hotel Development Accor Hotels Nederland Rudolph Schöningh laat weten: “Wij werken hard aan de uitbreiding van het aantal hotels in het ibis-netwerk door het aangaan van franchiseovereenkomsten. Accor Hotels heeft de ambitie om via franchise- management en lease overeenkomsten het aantal Nederlandse hotels te laten groeien tot 74 hotels in 2017. Dankzij de samenwerking met Win Hotels mogen wij het derde ibis Styles op een strategische centrumlocatie in onze hoofdstad aan onze portfolio toevoegen.” Chang Lin, van de Win Hotelgroep, is blij met de samenwerking met Accor Hotels. Lin beschouwt vooral het loyalty-programma ‘Le Club Accor’ als groot voordeel.

*Groeiambitie*
Met deze franchiseovereenkomst sluit ibis Styles Amsterdam Central Station zich aan bij meer dan 1.600 ibis hotels, verdeeld over meer dan 60 verschillende landen. De ibis-familie bestaat uit drie hotelmerken: ibis Hotels, ibis Styles en ibis budget, met 200 hotels in 18 landen, heeft een ambitieuze groeidoelstelling: het merk wil eind 2015 ruim 350 vestigingen in Europa realiseren.

~Frank Lindner~

Overig nieuws