Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs

20 november 2009 |
Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs<

Duurzaam, biologisch en gezond. De jury van de Horecava Innovation Award is bij de tiende editie overspoeld door verantwoorde producten en diensten. Ook een groot deel van de 16 nominaties voor deze award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, maakt de jury de vier beste innovaties bekend tijdens de horecavakbeurs Horecava.

Duurzaamheid drukt een belangrijke stempel op de jubileumeditie van de Horecava Innovation Award. De jury juicht toe dat leveranciers inspelen op ‘verantwoorde’ trends en ontwikkelingen in de maatschappij. In alle categorieën zijn producten genomineerd die rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast blijft ‘beleving’ nadrukkelijk aanwezig als pijler onder innovatie. De jury waardeert dat zeer, want verantwoorde producten moeten ook bijdragen aan beleving en plezier binnen de horeca. Verder blijft het de jury verbazen dat veel leveranciers slordig omgaan met op zich prima innovaties. Ze presenteren ze slecht aan de jury of denken teveel vanuit het product en onvoldoende vanuit de markt. De Horecava Innovation Award staat open voor iedereen, dus niet alleen voor exposanten. Voor de jubileumeditie werden in totaal 145 producten aangemeld. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft de volgende 16 genomineerd.

Categorie Food & Beverage
· Brassica koolzaadolie, Colzaco, Schalkhaar
· Zócijs, saucijzenbroodje, Smilde Bakery, Edam
· Moelleux au chocolat, Maître André, Meetkerke-België
· Brollie, biologische broodlolly, Carl Siegert, Harmelen

Categorie Interior & Design
· Bounge, opvouwbaar horecameubilair, Bounge, Veldhoven
· Hampi, servies van palmbladeren, Hampi Products, Amsterdam
· Vrumona Ultieme Stamper, Vrumona (Royal Club), Bunnik
· Cocobo, terrasvlotten, Cocobo, Den Haag

Categorie Equipment & Services
· Bunzl schoonmaakconcept, Bunzl, Almere
· Kruiwagenkeuken, Studio Frederik Molenschot, Zaandam
· Rhima wasemcondensunit, Rhima, Soest
· OtouchO touchscreen terminal, OtouchO, Naaldwijk

Categorie Concepts & Co-Creation
· Bringo Food & Drink Delivery, Bringo, Amsterdam
· De Grote Kleine Kinder Keuken, Center Parcs / Unilever, Rotterdam
· The Opus Linnen Concept, Blycolin, Zaltbommel
· DaSilva Leaftender, theemachine, DaSilva Beans & Leafs, Zaltbommel

Alle nominaties zijn te zien op de wereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 11 tot en met 14 januari 2010 in Amsterdam RAI.

Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/duurzaamheid-rode-draad-bij-innovatieprijs/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: