Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

29 mei 2019 | Thijs Jacobs

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gouden Pollepel te winnen, de restaurantcompetitie van het Algemeen Dagblad. Al snel volgden vele goede recensies en kreeg het Rotterdamse restaurant een vaste plek in de Lekker 500 en de Gault Millau gids. Inmiddels is The Park voor het tweede jaar door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand voor haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

“Het DNA van Erik van Loo zit na vijf jaar stevig verankerd in ons restaurant. Het is nu tijd om op eigen benen te staan”, aldus Erik de Wit, General Manager van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

Richard de Vries, chef de cuisine van Restaurant The Park die vanaf het begin verantwoordelijk is voor de dagelijkse uitvoering, blijft de scepter zwaaien in de keuken. Jasper Mein blijft verantwoordelijk voor de service en het wijnadvies.

De koers die het restaurant zal varen blijft onveranderd: casual dining met kwalitatief hoogstaande producten en smaken tegen een betaalbare prijs. Erik de Wit: “Wij zijn trots dat Richard en Jasper nog nadrukkelijker hun eigen stempel zetten op de gastronomie in het Bilderberg Parkhotel.” Bilderberg Parkhotel is onderdeel van de Bilderberg hotelgroep met twaalf hotels in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar ‘Hotel Website of the Year 2021’

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: