Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

13 januari 2016
Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

Aan het eind van elk jaar barst de strijd tussen de genomineerden voor de verkiezing van ‘F&B Professional of the Year’ weer in alle hevigheid los. Na
een ludieke en wervelende strijd, die de afgelopen weken plaatsvond, zijn de drie finalisten op woensdag 13 januari tijdens het 60-jarig bestaan van de Horecava bekendgemaakt. René Giel, de voorzitter van de AF&BM, had de eer om de finalisten persoonlijk toe te spreken.

*Unieke combinatie*
René: “Dat de ontwikkelingen binnen ons vakgebied in sneltreinvaart plaatsvinden is voor velen geen verrassing. Maar dat deze veranderingen ook in de samenstelling van de finalisten is terug te vinden, laat zien dat wij ons ook als vereniging in een dynamisch speelveld bevinden.”

Giel doelt hiermee op de variatie in de achtergrond van de drie finalisten. Zowel de wereld van het onderwijs als die van de pop-up initiatieven als die van het oudste hotel van het land komen hier samen. En alle drie zijn zij op hun eigen manier volop in beweging, dat op zichzelf te merken is aan de profielen van de drie hieronder genoemde finalisten:

• Eric Andersen | NHTV, Breda
• Bram Brekelmans | Gustafson, Amsterdam
• Tim Schimmel | Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom*Finale Mama Kelly*
De strijd is voorlopig nog even niet gestreden. Tijdens de finale op vrijdag 22 januari presenteren de finalisten zich aan een vernieuwde jury bestaande uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Bobby van Galen (winnaar ’15 en eigenaar bij tramrestaurant Hoftrammm). Tijdens het jaargala van de AF&BM, op vrijdag 29 januari, bij Pullman Eindhoven Cocagne wordt de enige echte winnaar van 2016 bekendgemaakt.

Rein: “Ondernemerschap, gedrevenheid en liefde voor het vak zijn een paar belangrijke speerpunten waar wij als jury ook dit jaar sterk naar kijken. Gezien de sterk uiteenlopende achtergronden en profielen verwachten wij overweldigende pitches en presentaties waar ik als juryvoorzitter nu al enorm naar uitkijk.”

*Koerswijziging AF&BM*
De AF&BM organiseert speciaal voor de ‘F&B Professional anno nu’ een aantal keer per jaar bijeenkomsten die antwoord geven op actuele vraagstukken waar F&B professionals doorgaans mee te maken hebben. Sinds dit jaar is een lidmaatschap op persoonlijke titel een nieuwe gecreëerde mogelijkheid. F&B-managers werkzaam in de Horeca, cateringbranche en de zorg zijn ook komend jaar weer van harte welkom. Evenals bevlogen horecaondernemers die de AF&BM al steeds vaker weten te vinden.*Meer informatie over de finalisten:*

*Bram Brekelmans*
De basisvaardigheden van een uitstekende gastheer, zijn leidinggevende kwaliteiten richting zijn team én zijn initiatiefrijke
persoonlijkheid maken Bram Brekelmans een potentiële kandidaat voor F&B Professional of the Year. Bram is jong en enthousiast en werkt momenteel als bedrijfsleider bij Gustafson. Zijn ondernemerschap is sterk terug te vinden in de wijze waarop hij het nieuwe concept van Gustafson omarmt. De manier waarop hij weet om te gaan met de grillen van een nieuw concept en de mensenkennis die hij toont in de dagelijkse omgang met de drie eigenaren is bijzonder te noemen. Met zijn gastronomische achtergrond en zijn F&B-functies bij onder andere Stayokay is Bram beslist geen groentje in het vak.


*Eric Andersen*
Eric Andersen is mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lector ‘zijn’ studenten van de NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food & Beverage verbindt met de praktijk is reden om Eric te nomineren. Eric heeft in zijn carrière voorafgaand aan de NHTV jarenlang zijn F&B sporen verdiend bij de Holland-Amerika Lijn en bij (toen nog) Dorint Eindhoven Cocagne.


*Tim Schimmel*
Tim Schimmel, Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom. Waar Tim Schimmel na zijn opleiding aan de NHTV als marketing assistent bij Amrâth begon, werd snel duidelijk dat zijn passie toch echt binnen de F&B lag. Inmiddels is hij Duty Manager bij het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel de Draak, waarbij hij zijn passie voor F&B én zijn passie voor social media goed tot uiting kan brengen. Tim geeft zijn achterban op social media graag, door middel van zijn initiatieven om het F&B-vak onder de aandacht te brengen, een kijkje in deze dynamische wereld. Hij inspireert en profileert zichzelf én zijn vakgenoten op een vermakelijke manier.


*Uiteindelijke winnaar*
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaargala van de AF&BM op 29 januari in Hotel Pullman Eindhoven Cocagne.

*Ex-NHTV'ers*
Opmerkelijk feit: de drie finalisten zijn allen betrokken bij de NHTV. Als ex-student of als docent.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws