Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

13 januari 2016 |
Finalisten F&B Professional Of The Year bekend<

Aan het eind van elk jaar barst de strijd tussen de genomineerden voor de verkiezing van ‘F&B Professional of the Year’ weer in alle hevigheid los. Na
een ludieke en wervelende strijd, die de afgelopen weken plaatsvond, zijn de drie finalisten op woensdag 13 januari tijdens het 60-jarig bestaan van de Horecava bekendgemaakt. René Giel, de voorzitter van de AF&BM, had de eer om de finalisten persoonlijk toe te spreken.

Unieke combinatie
René: “Dat de ontwikkelingen binnen ons vakgebied in sneltreinvaart plaatsvinden is voor velen geen verrassing. Maar dat deze veranderingen ook in de samenstelling van de finalisten is terug te vinden, laat zien dat wij ons ook als vereniging in een dynamisch speelveld bevinden.”

Giel doelt hiermee op de variatie in de achtergrond van de drie finalisten. Zowel de wereld van het onderwijs als die van de pop-up initiatieven als die van het oudste hotel van het land komen hier samen. En alle drie zijn zij op hun eigen manier volop in beweging, dat op zichzelf te merken is aan de profielen van de drie hieronder genoemde finalisten:

• Eric Andersen | NHTV, Breda
• Bram Brekelmans | Gustafson, Amsterdam
• Tim Schimmel | Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom



Finale Mama Kelly
De strijd is voorlopig nog even niet gestreden. Tijdens de finale op vrijdag 22 januari presenteren de finalisten zich aan een vernieuwde jury bestaande uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Bobby van Galen (winnaar ’15 en eigenaar bij tramrestaurant Hoftrammm). Tijdens het jaargala van de AF&BM, op vrijdag 29 januari, bij Pullman Eindhoven Cocagne wordt de enige echte winnaar van 2016 bekendgemaakt.

Rein: “Ondernemerschap, gedrevenheid en liefde voor het vak zijn een paar belangrijke speerpunten waar wij als jury ook dit jaar sterk naar kijken. Gezien de sterk uiteenlopende achtergronden en profielen verwachten wij overweldigende pitches en presentaties waar ik als juryvoorzitter nu al enorm naar uitkijk.”

Koerswijziging AF&BM
De AF&BM organiseert speciaal voor de ‘F&B Professional anno nu’ een aantal keer per jaar bijeenkomsten die antwoord geven op actuele vraagstukken waar F&B professionals doorgaans mee te maken hebben. Sinds dit jaar is een lidmaatschap op persoonlijke titel een nieuwe gecreëerde mogelijkheid. F&B-managers werkzaam in de Horeca, cateringbranche en de zorg zijn ook komend jaar weer van harte welkom. Evenals bevlogen horecaondernemers die de AF&BM al steeds vaker weten te vinden.



Meer informatie over de finalisten:

Bram Brekelmans
De basisvaardigheden van een uitstekende gastheer, zijn leidinggevende kwaliteiten richting zijn team én zijn initiatiefrijke
persoonlijkheid maken Bram Brekelmans een potentiële kandidaat voor F&B Professional of the Year. Bram is jong en enthousiast en werkt momenteel als bedrijfsleider bij Gustafson. Zijn ondernemerschap is sterk terug te vinden in de wijze waarop hij het nieuwe concept van Gustafson omarmt. De manier waarop hij weet om te gaan met de grillen van een nieuw concept en de mensenkennis die hij toont in de dagelijkse omgang met de drie eigenaren is bijzonder te noemen. Met zijn gastronomische achtergrond en zijn F&B-functies bij onder andere Stayokay is Bram beslist geen groentje in het vak.


Eric Andersen
Eric Andersen is mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lector ‘zijn’ studenten van de NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food & Beverage verbindt met de praktijk is reden om Eric te nomineren. Eric heeft in zijn carrière voorafgaand aan de NHTV jarenlang zijn F&B sporen verdiend bij de Holland-Amerika Lijn en bij (toen nog) Dorint Eindhoven Cocagne.


Tim Schimmel
Tim Schimmel, Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom. Waar Tim Schimmel na zijn opleiding aan de NHTV als marketing assistent bij Amrâth begon, werd snel duidelijk dat zijn passie toch echt binnen de F&B lag. Inmiddels is hij Duty Manager bij het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel de Draak, waarbij hij zijn passie voor F&B én zijn passie voor social media goed tot uiting kan brengen. Tim geeft zijn achterban op social media graag, door middel van zijn initiatieven om het F&B-vak onder de aandacht te brengen, een kijkje in deze dynamische wereld. Hij inspireert en profileert zichzelf én zijn vakgenoten op een vermakelijke manier.


Uiteindelijke winnaar
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaargala van de AF&BM op 29 januari in Hotel Pullman Eindhoven Cocagne.

Ex-NHTV'ers
Opmerkelijk feit: de drie finalisten zijn allen betrokken bij de NHTV. Als ex-student of als docent.

Thijs Jacobs

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je hotel deden? Dat kwa...

Interview Longread
Interview Gunay en Atilay Uslu: "We hebben nu al bijna 10.000 bedden"

Wie denkt dat dit interview met Atilay en Gunay Uslu (à la Quote 500) gaat over het reeds vergaarde vermogen van de oprichter of over het succes van Corendon op het gebied van touroperating of airlines, komt bedrogen uit. Nee, de hoteltak van Corendon is inmiddels zo groot geworden, dat dit o...

Achtergronden
Download nu de Hospitality Management Kerstspecial

Heerlijk, het is bijna Kerst. Voor wie zich even terug wil trekken, en daarbij een goed stuk wil lezen, biedt de Kerstspecial van Hospitality Management uitkomst. In deze speciale uitgave plaatsten we maar liefst vijf diepte-interviews, met onder andere Atilay en Gunay Uslu van Corendon, Maik Willem...

Hotel Achtergronden
City Resort Helmond opnieuw host van Open Dutch Taekwondo

City Resort Hotel Helmond heeft een goed jaar achter de rug. In 2018 mocht het weer vele tevreden (hotel)gasten verwelkomen die zich enorm goed thuis voelden. Dat kan ook haast niet anders want City Resort Helmond biedt diverse faciliteiten zoals Wellnessresort Helmond en Restaurant Op Suyt. Daarnaa...

Achtergronden
LBG Hotels adopteert kamer in Ronald McDonald Huis Maastricht

In de donkere dagen vóór Kerst komt LBG Hotels met een bijzonder Kerstverhaal: zij adopteert met Townhouse Designhotel een kamer in Ronald McDonald Huis Maastricht. Het Huis biedt gezinnen een warm verblijf dicht bij hun ernstig zieke kind als hij of zij is opgenomen in het Maastricht ...

Hotelketens Internationaal
Luxe hotelgroep Belmond overgenomen door LVMH

LVMH (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE) breidt zijn portfolio uit met de aanschaf van een hotelgroep. De Franse modegroep maakte bekend de hotelgroep Belmond te hebben gekocht. LVMH verwierf Belmond voor 25 dollar per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een vermogenswaarde van 2,6 mil...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: