Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

13 januari 2016 |
Finalisten F&B Professional Of The Year bekend<

Aan het eind van elk jaar barst de strijd tussen de genomineerden voor de verkiezing van ‘F&B Professional of the Year’ weer in alle hevigheid los. Na
een ludieke en wervelende strijd, die de afgelopen weken plaatsvond, zijn de drie finalisten op woensdag 13 januari tijdens het 60-jarig bestaan van de Horecava bekendgemaakt. René Giel, de voorzitter van de AF&BM, had de eer om de finalisten persoonlijk toe te spreken.

Unieke combinatie
René: “Dat de ontwikkelingen binnen ons vakgebied in sneltreinvaart plaatsvinden is voor velen geen verrassing. Maar dat deze veranderingen ook in de samenstelling van de finalisten is terug te vinden, laat zien dat wij ons ook als vereniging in een dynamisch speelveld bevinden.”

Giel doelt hiermee op de variatie in de achtergrond van de drie finalisten. Zowel de wereld van het onderwijs als die van de pop-up initiatieven als die van het oudste hotel van het land komen hier samen. En alle drie zijn zij op hun eigen manier volop in beweging, dat op zichzelf te merken is aan de profielen van de drie hieronder genoemde finalisten:

• Eric Andersen | NHTV, Breda
• Bram Brekelmans | Gustafson, Amsterdam
• Tim Schimmel | Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom



Finale Mama Kelly
De strijd is voorlopig nog even niet gestreden. Tijdens de finale op vrijdag 22 januari presenteren de finalisten zich aan een vernieuwde jury bestaande uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Bobby van Galen (winnaar ’15 en eigenaar bij tramrestaurant Hoftrammm). Tijdens het jaargala van de AF&BM, op vrijdag 29 januari, bij Pullman Eindhoven Cocagne wordt de enige echte winnaar van 2016 bekendgemaakt.

Rein: “Ondernemerschap, gedrevenheid en liefde voor het vak zijn een paar belangrijke speerpunten waar wij als jury ook dit jaar sterk naar kijken. Gezien de sterk uiteenlopende achtergronden en profielen verwachten wij overweldigende pitches en presentaties waar ik als juryvoorzitter nu al enorm naar uitkijk.”

Koerswijziging AF&BM
De AF&BM organiseert speciaal voor de ‘F&B Professional anno nu’ een aantal keer per jaar bijeenkomsten die antwoord geven op actuele vraagstukken waar F&B professionals doorgaans mee te maken hebben. Sinds dit jaar is een lidmaatschap op persoonlijke titel een nieuwe gecreëerde mogelijkheid. F&B-managers werkzaam in de Horeca, cateringbranche en de zorg zijn ook komend jaar weer van harte welkom. Evenals bevlogen horecaondernemers die de AF&BM al steeds vaker weten te vinden.



Meer informatie over de finalisten:

Bram Brekelmans
De basisvaardigheden van een uitstekende gastheer, zijn leidinggevende kwaliteiten richting zijn team én zijn initiatiefrijke
persoonlijkheid maken Bram Brekelmans een potentiële kandidaat voor F&B Professional of the Year. Bram is jong en enthousiast en werkt momenteel als bedrijfsleider bij Gustafson. Zijn ondernemerschap is sterk terug te vinden in de wijze waarop hij het nieuwe concept van Gustafson omarmt. De manier waarop hij weet om te gaan met de grillen van een nieuw concept en de mensenkennis die hij toont in de dagelijkse omgang met de drie eigenaren is bijzonder te noemen. Met zijn gastronomische achtergrond en zijn F&B-functies bij onder andere Stayokay is Bram beslist geen groentje in het vak.


Eric Andersen
Eric Andersen is mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lector ‘zijn’ studenten van de NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food & Beverage verbindt met de praktijk is reden om Eric te nomineren. Eric heeft in zijn carrière voorafgaand aan de NHTV jarenlang zijn F&B sporen verdiend bij de Holland-Amerika Lijn en bij (toen nog) Dorint Eindhoven Cocagne.


Tim Schimmel
Tim Schimmel, Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom. Waar Tim Schimmel na zijn opleiding aan de NHTV als marketing assistent bij Amrâth begon, werd snel duidelijk dat zijn passie toch echt binnen de F&B lag. Inmiddels is hij Duty Manager bij het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel de Draak, waarbij hij zijn passie voor F&B én zijn passie voor social media goed tot uiting kan brengen. Tim geeft zijn achterban op social media graag, door middel van zijn initiatieven om het F&B-vak onder de aandacht te brengen, een kijkje in deze dynamische wereld. Hij inspireert en profileert zichzelf én zijn vakgenoten op een vermakelijke manier.


Uiteindelijke winnaar
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaargala van de AF&BM op 29 januari in Hotel Pullman Eindhoven Cocagne.

Ex-NHTV'ers
Opmerkelijk feit: de drie finalisten zijn allen betrokken bij de NHTV. Als ex-student of als docent.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: