Geberit lijft Sphinx in

23 juli 2015
Geberit lijft Sphinx in

Sanitairgigant Geberit heeft vorige week de volgende stappen gezet omtrent de integratie van sanitairleverancier De Sphinx in Maastricht. In de voorgenomen
plannen gaan Geberit en De Sphinx Maastricht fuseren vanaf begin 2016, waarna B.V. De Sphinx Maastricht officieel niet meer zal bestaan. Het merk Sphinx blijft wel bestaan en Geberit neemt de medewerkers van Sphinx over. De showroom in Maastricht zal vanaf volgend jaar de centrale showroom worden voor de gehele Benelux. De kantoorlocatie in Nieuwegein wordt het centrale verkoopkantoor van Nederland en de kantoorlocatie in Maastricht gaat dicht.

*Integratieproces*
Begin 2015 heeft de Geberit Groep Sanitec, waarvan Sphinx onderdeel uitmaakt, definitief overgenomen. Door het combineren van de marktleider op voor-de-wand designproducten met de achter-de-wand sanitaire installatietechniek van Geberit, zal deze integratie volgens Geberit leiden tot een brede en krachtige combinatie. Eerder dit jaar waren de eerste stappen in het integratieproces al genomen door het benoemen van Menno Portengen als algemeen directeur voor deze nieuwe verkoopcombinatie. Na een positief advies van de ondernemingsraad zal de verdere integratie in de komende maanden plaatsvinden.

Overig nieuws