Geslaagde eerste editie dag van de Rotterdamse Hospitality

Auteur: Redactie
Events 10 maart 2023
Geslaagde eerste editie dag van de Rotterdamse Hospitality

Afgelopen woensdag 8 maart bezochten ruim 400 bezoekers de Dag van de Rotterdamse Hospitality in de Doelen in Rotterdam. Zowel werkzoekenden, mensen die van baan of studie willen veranderen als studenten, ervaarden een unieke dag en maakten op een inspirerende wijze kennis met de bruisende hospitalitysector.

“We kunnen terugkijken op een succesvolle dag die we met alle partners uit de Rotterdamse hospitality, en met de gemeente Rotterdam als hoofdpartner, voor de eerste keer hebben georganiseerd. Een mooie start om onze gezamenlijke ambitie – een toekomstbestendige arbeidsmarkt voor de sector – te kunnen realiseren. We zullen dit concept volgend jaar zeker voortzetten”, aldus Burg de Rave namens de Rotterdamse Hotel Combinatie.

Bundeling van krachten

De Dag van de Rotterdamse Hospitality is een initiatief van de Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC), Rotterdamse Culturele Basis (RCB), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Rotterdam, mbo- instellingen Albeda en Zadkine en MKB Rotterdam Rijnmond.

De partners organiseerden de dag gezamenlijk vanuit het Leerwerkakkoord, met de gemeente Rotterdam als hoofdpartner. “Vanuit deze bundeling van krachten werken we gezamenlijk toe naar een sector met toekomstperspectief voor de werknemer”, aldus Brenda Cumaunang, kartrekker Rotterdamse Culturele Basis. “We brachten vraag en aanbod samen en hebben laten zien hoe interessant en aantrekkelijk de sector is om in te werken. Alleen in gezamenlijkheid krijgen we dit voor elkaar, vult Thom van Zanten, bestuurslid KHN Rotterdam aan.”

Ervaren, zien, proeven en beleven

Ondanks het slechte weer en de stakingen in het streekvervoer deden ruim 200 studenten als ook werkzoekenden mee aan de Hospitalitygame. Ze bezochten werkgevers in de stad die, speciaal voor deze dag, hun deuren openstelden. Op locatie voerden de deelnemers opdrachten uit en met vragen in de game app maakten ze spelenderwijs kennis met de sector. Op de beursvloer in de Doelen werden vraag en aanbod samengebracht. Bezoekers aan de beurs ervaarden een diversiteit aan beroepen en opleidingen bij de ruim 30 werkgevers en opleiders uit de sector die op de beursvloer stonden.

“Geen dag in de hospitality is hetzelfde. Ons aanbod opleidingen is groot met veel praktische richtingen waaruit de student kan kiezen. En na het behalen van een diploma kan de student doorstromen naar hogere niveaus of een baan. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en de vraag naar personeel is reusachtig. Zo leiden we in Rotterdam op voor een mooi arbeidsmarktperspectief”, aldus Perry van Milt, directeur Zadkine Horeca College & Travel & Leisure College.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws