Golden Tulip hotels Algerije geopend

24 april 2013
Golden Tulip hotels Algerije geopend

De Louvre Hotels Group heeft haar eerste twee nieuwe hotels in Algerije geopend: het Golden Tulip Hotel Sabri en het Tulip Inn Hotel Rym El Djamil. Deze openingen zijn onderdeel van de strategie
van het hotelbedrijf om haar aantal hotels in Afrika in 2017 te verdubbelen.

*Tijdspad*
Doel van Louvre Hotels Group is om voor het einde van 2013 nog twee hotels in Algerije te openen. Eén in Oran en één in Skikda. Ook zijn er plannen om volgend jaar een hotel te openen in de hoofdstad Algiers.

*Aanwinsten*
De twee nieuwe hotels zijn belangrijke aanwinsten voor de groep. Golden Tulip Sabri (224 kamers) is een viersterren hotel, gelegen in het toeristische gebied van Annaba met uitzicht op de Middellandse Zee. Tulip Inn Rym El Djamil is een driesterren hotel en beschikt over 76 kamers en suites.

*Portefeuille*
Louvre Hotels is nu actief in Marokko, Algerije, Tunesië, Tanzania, Nigeria en Ghana. Sinds de overname van Golden Tulip in 2009 is Louvre Hotels Group uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Afrikaanse hotelindustrie en beschikt de groep in totaal over 33 hotels in dit continent.

*‘Nieuwe landen’*
In de komende vijf jaar wil Louvre Hotels Group verder uitbreiden in Afrika. In februari dit jaar "kondigde Louvre Hotels Group de samenwerking met de Marokkaanse groep Ynna Holding":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuwe-golden-tulip-hotels-in-marokko-16951/ aan. De hotelketen is van plan om zowel in Franstalig Afrika (Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Senegal, Kameroen, Gabon en Guinee-Concarky) als in Oost- en Sub-Sahara Afrika (Kenia, Rwanda, democratische republiek Congo en Ethiopië) hotels te openen.

*Merkimago*
Pierre-Frédéric Roulot, CEO van Louvre Hotels Group, licht toe: “We zijn verheugd om de veelbelovende vooruitzichten voor de verschillende regio’s van Afrika aan te kondigen. Dit succes is een perfect voorbeeld van onze strategie om te voldoen aan een snelgroeiende markt daar. Daarbij maken we gebruik van het sterke merkimago dat Golden Tulip heeft ontwikkeld."

~Frank Lindner~

Overig nieuws