Aantal vrouwelijke zakenreizigers groeit

23 september 2014 |
Aantal vrouwelijke zakenreizigers groeit<

Het Hotel Leaders Network is in het tweede jaar al uitgegroeid tot een inspirerende melting pot van internationale CEO’s,
general managers en topstudenten. Het HLN vond dit jaar plaats op de locatie van Hotelschool The Hague, op de campus in Amsterdam. Ruim 70 eindbeslissers uit de hotellerie kwamen bijeen voor educatie, inspiratie en natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken. Tijdens het exclusieve evenement waarbij een groot deel van de inhoud interactief werd samengesteld door de bezoekers kwamen veel vakinhoudelijke nieuwe inzichten naar voren. Voor het eerst werden de Junior Hotel Leaders Network Awards uitgereikt aan vier talentvolle studenten uit Londen, Zwitserland, Hongkong en Amsterdam.

VS: Vrouwelijke zakenreizigers goed voor 125 miljard
De dag werd ingeleid door Paul Griep, general manager Hotelschool The Hague, campus Amsterdam. Waarna founders van Het Hotel Leaders Network, Melle Pegman and Jacob de Graaff, een korte introductie gaven voor deze dag. Het programma begon met een scherpe masterclass van Mary Farmer (Director Online Program, Glion Hospitality Management Zwitserland). Zij identificeerde een belangrijke trend in de hotellerie: "Vrouwen worden helaas nog vaak over het hoofd gezien als belangrijke doelgroep. Vrouwelijke zakenreizigers zijn een van de snelst groeiende segmenten in de wereldwijde hospitality. In de VS zijn zij bijvoorbeeld al goed voor 125 miljard dollar in het aankomend jaar."

De junior Hotel Leaders Network Award
Na deze Masterclass kondigde Susanne Stolte (President Board of Directors Hotelschool The Hague & Amsterdam) de genomineerden voor de Junior HLN Award aan. De internationale hotelschoolstudenten gaven een enerverende presentatie en kwamen met een creatief en innovatief concept met de titel 'Amsterdam Live'. De winnaars van de student challenge die de Junior Hotel Leaders Award hebben gewonnen zijn: Lotte van Dijk (student Hotelschool The Hague), Giulia Wyss (student Les Roches Hotel Management School), Grisha Davidoff (student Glion Institute of Higher Education) en Meng Yutong Angel (student The Hong Kong Polytechnic University)

Risico's aanpakken
Christiaan Vos rondde de ochtend af door het COSO Based Integrated Framework te introduceren. Hiermee worden risico’s in de hotellerie geïdentificeerd en gecategoriseerd om vervolgens aan te pakken. De Hotel Leaders pasten dit model toe op het echte leven. Ze werkten samen in groepen onder begeleiding van de vijf aanwezige CEO’s, te weten
Amy McPherson (President and Managing Director, Europe Marriott International), Wolfgang M. Neumann (President & Chief Executive Officer of the Rezidor Hotel Group), Maarten Markus (Managing Director Business Unit Benelux, UK, France, South Africa & USA NH Hotels), Steven Daines (CEO HotelServices Northern Europe & Russia) en Michael Wale (President Starwood Hotels and Resorts Europe, Africa & Middle East)

Hotel Leaders Network award
Aan het einde van de dag gaven de groepen die tijdens de bovenstaande opdracht intensief hadden samengewerkt hun presentaties. Alle aanwezigen konden live stemmen via hun mobiele telefoon wie de winnaars werden. Tot winnaars zijn gekroond; Dagmar Daniëls-Gielens (Hotel Director, NH Amsterdam Noord), Aart Niemans (Hotel Manager, Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. - Four Points by Sheraton Brussels) en Peter van Rossen (Cluster General Manager, Renaissance Hamburg Hotel, Hamburg Marriott Hotel). Zij identificeerden gebrekkige noodplannen als een hoog operationeel risico. Hun oplossing: noodplannen via smartphones en wearables. Met deze oplossing werden ze de winnaars van de eerste HLN award.

De Hotel Leaders Network conference bijeenkomst wordt jaarlijks voorafgaande aan de Hotelvrijmibo in september georganiseerd.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: