Hoog aantal hotelbouwplannen

1 maart 2013
Hoog aantal hotelbouwplannen

De bouw mag momenteel extra grote klappen krijgen, aan de "hotelbouwplannen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/voordeelactie-van-hotelbouwplannen-13108/ zal dat vooralsnog niet liggen. Het jaar 2013 begint namelijk met een aangename verbazing.

*Veel studentenhotels*
Het aantal hotelbouwplannen wijkt namelijk niet af van het gemiddelde per twee maanden in de afgelopen anderhalf jaar, en het aantal hierbij betrokken kamers staat in de top 3 van hoogste aantallen (eveneens per twee maanden). Hierbij mag niet echter onvermeld blijven dat een derde van al die kamers gerealiseerd dient te worden in zogeheten studentenhotels, die de komende jaren als paddenstoelen uit de grond zullen rijzen om vooral de kamernood in de grote steden te lenigen.

*Niet op de rem*
Hoewel het totale aantal plannen lager is dan vóór medio 2011, gaat het enkele Amsterdamse hoteliers nog steeds veel te snel. Zij uitten eind februari op televisiezender AT5 hun ongenoegen over onder meer het grote aantal kantoren dat in de hoofdstad wordt omgebouwd tot hotel. Daardoor zou het aantal kamers te hoog en de kamerprijs te laag worden. De gemiddelde kamerprijs is in de hoofdstad inderdaad gezakt van 125 naar 120 euro, maar de toename van het aantal kamers is bijna 20 procent lager dan met de sector afgesproken.

*Gemeenten grijpen niet in*
De gemeente is dan ook niet van plan om op de rem te trappen. Dat laatste hoeft overigens geen enkele gemeente te doen, want de economie heeft die taak al op zich genomen. Tegenover de plannen in de nieuwsbrief Hotelbouwplannen van maart staat namelijk een klein dozijn oudere initiatieven die in de ijskast zijn gezet. En dat zijn dan nog alleen de vertragingen mét kennisgeving…

*33 (ver)bouwplannen*
In de maarteditie van de nieuwsbrief Hotelbouwplannen is sprake van 33 (ver)bouwplannen. Hiervan zijn er 22 nieuwbouw en 11 verbouw. Daarbij worden in totaal minimaal 3540 kamers gerenoveerd, verbouwd, of nieuwgebouwd; bij 6 plannen is niet duidelijk om hoeveel kamers het gaat.

*Meer weten over Hotelbouwplannen?*
Heeft u een vraag of wilt u een abonnement op Hotelbouwplannen bestellen? Bel ons op (030) 251 22 70 of stuur een "e-mail":mailto:thijs.jacobs@uitgeverijps.nl

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws