Hotelbar DoubleTree Amsterdam wint

6 juni 2013
Hotelbar DoubleTree Amsterdam wint

De Skylounge van hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is verkozen tot beste Amsterdamse hotelbar van 2013. Bridges en Floor17 kwamen op de tweede en derde plaats. Later deze
maand wordt de prijs officieel uitgereikt.

*2.213 stemmen*
Twaalf genomineerde hotelbars kregen in totaal 6.200 stemmen. De Skylounge ontving maar liefst 2.213 stemmen en eindigde als eerste. Bridges, de bar van Sofitel Legend The Grand werd tweede met een zeer klein verschil: 2.110 stemmen. Nieuwkomer FLOOR17 van het Ramada Apollo Amsterdam werd derde met 567 stemmen.

*Eigen karakter*
De jury licht te keuze toe: “De Skylounge valt op door zijn levendigheid, zijn bijzondere mensenmix, de goede service en uiteraard het prachtige uitzicht over Amsterdam. De bar is duidelijk onderdeel van het hotel, maar heeft na een ingrijpende verbouwing een geheel eigen karakter gekregen. Internationale gasten en Amsterdammers ontmoeten elkaar hier in een spannende omgeving. Ook het dakterras is een aanwinst voor de stad."

*Meer luxe bars*
Een professionele jury maakte een selectie van 13 hotelbars. Daarna kon er online gestemd worden via de website BestebarvanAmsterdam.nl. Het is de tweede keer dat deze verkiezing wordt georganiseerd. Het aantal luxe hotelbars in Amsterdam is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de belangstelling voor hotelbars als uitgaansplek neemt ook sterk toe. Vorig jaar werd de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel uitgeroepen tot de beste bar van Amsterdam.

De hotelbarverkiezing werd georganiseerd door HBMEO en mogelijk gemaakt door Canadian Red cranberry.

~Frank Lindner~

Overig nieuws