Hotel Jakarta Amsterdam gaat samenwerking aan met Hotels for Trees

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 20 februari 2024
Hotel Jakarta Amsterdam gaat samenwerking aan met Hotels for Trees

Met trots kondigen Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord en Hotels for Trees vandaag hun partnerschap aan in een gezamenlijke inzet voor duurzaamheid en milieubehoud. Deze unieke samenwerking stelt gasten van Hotel Jakarta in staat direct bij te dragen aan het milieu door te kiezen voor het overslaan van de dagelijkse schoonmaak van hun kamer. Voor elke dag dat een gast deze optie kiest, levert Hotel Jakarta Amsterdam een bijdrage aan Hotels for Trees, die dit gebruikt voor het planten van een boom.

"We bieden onze gasten een directe manier om bij te dragen aan het milieu." Dit initiatief is een stap voorwaarts in het verduurzamen van de hotelsector en benadrukt de gezamenlijke inzet van Hotel Jakarta Amsterdam en Hotels for Trees voor een groenere toekomst. "Wij zijn enthousiast over deze samenwerking, die ons in staat stelt onze gasten een directe manier te bieden om bij te dragen aan het milieu", zegt Frank Tuhusula, general manager van Hotel Jakarta Amsterdam. "Door de keuze te bieden de schoonmaak van hun kamer over te slaan, moedigen we niet alleen duurzaamheid aan, maar zorgen we ook voor bewustwording rond de impact van onze dagelijkse keuzes op de planeet."

Papierloze procedure

Hoewel Hotels for Trees doorgaans een papieren deurlabel gebruikt voor hotelgasten die hun schoonmaak willen overslaan, heeft Hotel Jakarta ervoor gekozen, in samenwerking met Hotels for Trees, om volledig over te stappen op een papierloze procedure. Wanneer een gast kiest voor Hotels for Trees, blijft de kamer in het gekoppelde housekeepingsysteem als 'schoon' staan, waardoor er geen deurlabel nodig is.

De inzet van Hotel Jakarta Amsterdam voor duurzaamheid gaat verder dan alleen deze samenwerking. Het hotel is bekend om zijn groene initiatieven en inspanningen om een milieuvriendelijke en duurzame verblijfservaring te bieden. Van het gebruik van duurzame materialen in de bouw tot het aanbieden van biologische producten in het restaurant, Hotel Jakarta Amsterdam zet zich in voor het welzijn van de planeet.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws