Hotel-restaurant heeft luxe cruiseboot-uitstraling

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant heeft een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, schaaldieren en vlees van hoge kwaliteit zijn de highlights van het vernieuwde menu. Op 13 september is het restaurant officieel geopend. Later dit jaar volgt de aansluitende zaal en wordt het bijbehorende hotel uitgebreid van zes naar veertien kamers.

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Voor Herman Hell, horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid, is het zijn eerste avontuur in Noord-Brabant. Herman: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om een prachtige zaak neer te zetten."

Luxe restaurant

Het Wapen bevindt zich in het hart van Willemstad, dat sinds 1584 is vernoemd naar Willem van Oranje. Geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven heeft het restaurant een eigentijds interieur met de luxe uitstraling van een cruiseschip. Denk daarbij aan knusse zitjes en comfortabele banken, stoelen en barkrukken bekleed met een donkergroene, zachte stof van hoge kwaliteit. Maar ook kenmerkende ramen, messing en marmer komen in de inrichting terug. Vanaf hun tafel hebben bezoekers zicht op het hart van het restaurant: een gezellige bar, een homarium gevuld met kreeft en uitgestalde vis op ijs.

Seafood menu

Op de uitgebreide kaart staan vooral verse vis en schelp- en schaaldieren. Denk daarbij aan fantastische oesters, kreeft bereid in verschillende variaties en overheerlijke king crab. Alles dagvers en te bewonderen in de opvallende visvitrine waaruit bezoekers zelf hun gerecht kunnen uitkiezen. Maar ook vleesliefhebbers worden bediend. In het restaurant staat een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het restaurant is de hele dag geopend voor ontbijt, lunch, drankje en diner. Ook voor uw zakenlunch of borrel kunt u bij het Het Wapen prima terecht. Het welbekende en zonovergoten terras van Het Wapen is uiteraard behouden gebleven voor koffie en gebak.

Over Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Airbnb
Airbnb: Maastricht bij 20 topbestemmingen voor volgend jaar

Nog op zoek naar een unieke reisbestemming voor 2020? Airbnb onthult op basis van de huidige reserveringsgegevens 20 verrassende bestemmingen en verborgen parels wereldwijd. Van postindustriële cultuursteden als Milwaukee en Guadalajara tot nieuwe bestemmingen die meeliften op de groei van het ...

Awards Amsterdam
Sofitel Legend The Grand Amsterdam wint World Luxury Hotel Award

Sofitel Legend The Grand Amsterdam viel zaterdag 12 oktober in de prijzen tijdens de uitreiking van de World Luxury Hotel Awards 2019. In de categorie Luxury Gourmet Hotel mocht het Amsterdamse hotel de award in ontvangst nemen. De prestigieuze World Luxury Hotel Awards onderscheiden elk jaar toonaa...

Hotelbouwplannen Opening
[FOTO'S] Curaçao Marriott Beach Resort opent begin november

Binnenkort opent het compleet vernieuwde Curaçao Marriott Beach Resort officieel zijn deuren. Het resort is 3 jaar dicht geweest en voor 37 miljoen dollar volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. De heropening geeft dit icoon van Curaçaose gastvrijheid weer de positie als meest luxue...

Awards Internationaal
Kruisherenhotel Maastricht wint Grand Prix Best Charming Hotel in Europe

Gisteravond werd tijdens een feestelijke ceremonie in Château de Ferrières, nabij Parijs, bekendgemaakt dat Kruisherenhotel Maastricht de award 'Grand Prix Best Charming Hotel in Europe' heeft gewonnen. Award 'Grand Prix Best Charming Hotel in Europe' voor Kruisherenh...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: