Hotels strijden om European Culinary Award

24 januari 2012
Hotels strijden om European Culinary Award

Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingrediënten uit een black box en de sommeliers moeten hun kennis
tonen in een blinde wijnproeverij.

*Deelnemende hotels*
Het gaat om het Holiday Inn Vienna, Crowne Plaza Paris Republique, Crowne Plaza Brussels Airport, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam. De wedstrijd vindt plaats op 28 januari in het Metos-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost.

*Ervaren vakjury*
Onder toeziend oog van een zeer ervaren vakjury bestaande uit Onno Kokmeijer (Executive chef Okura Amsterdam hotel), Peter Bakker (culinair adviseur), Paul Udo (voorzitter gastvrijheidsgilde), Rob Franken (voorzitter Euro
Toque’s) en Maurice Jansen (Area general manager Westbridge Europe) zal op hoog niveau worden gestreden.

*Niet alleen kunde...*
Chef-koks en gastheren van de deelnemende hotels zullen, zonder kennis vooraf van de aanwezige ingrediënten en wijnen, een viergangenlunch moeten bereiden en presenteren aan de jury waarbij naast de gekozen bereidingswijze gelet zal worden op wijnkeuze, presentatie en gastheerschap.

*...maar ook kennis*
De behaalde scores aangevuld met de resultaten van een culinaire kennistest en een blinde wijnproeverij bepalen
uiteindelijk de winnaar van de trofee. Wynand Vogel, meesterkok en begeleider van het Nationaal Kookteam zal de prijs uitreiken.

*Op de kaart zetten*
Maurice Jansen, area general manager Westbridge Europe: ”Door het opzetten van deze competitie proberen wij de samenwerking en kennisoverdracht tussen onze hotels te bevorderen en de culinaire kwaliteiten van de hotels nog beter onder de aandacht te brengen van onze gasten.”

~Frank Lindner~

Overig nieuws