Hotels strijden om European Culinary Award

24 januari 2012 |
Hotels strijden om European Culinary Award

Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingrediënten uit een black box en de sommeliers moeten hun kennis
tonen in een blinde wijnproeverij.

Deelnemende hotels
Het gaat om het Holiday Inn Vienna, Crowne Plaza Paris Republique, Crowne Plaza Brussels Airport, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam. De wedstrijd vindt plaats op 28 januari in het Metos-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost.

Ervaren vakjury
Onder toeziend oog van een zeer ervaren vakjury bestaande uit Onno Kokmeijer (Executive chef Okura Amsterdam hotel), Peter Bakker (culinair adviseur), Paul Udo (voorzitter gastvrijheidsgilde), Rob Franken (voorzitter Euro
Toque’s) en Maurice Jansen (Area general manager Westbridge Europe) zal op hoog niveau worden gestreden.

Niet alleen kunde...
Chef-koks en gastheren van de deelnemende hotels zullen, zonder kennis vooraf van de aanwezige ingrediënten en wijnen, een viergangenlunch moeten bereiden en presenteren aan de jury waarbij naast de gekozen bereidingswijze gelet zal worden op wijnkeuze, presentatie en gastheerschap.

...maar ook kennis
De behaalde scores aangevuld met de resultaten van een culinaire kennistest en een blinde wijnproeverij bepalen
uiteindelijk de winnaar van de trofee. Wynand Vogel, meesterkok en begeleider van het Nationaal Kookteam zal de prijs uitreiken.

Op de kaart zetten
Maurice Jansen, area general manager Westbridge Europe: ”Door het opzetten van deze competitie proberen wij de samenwerking en kennisoverdracht tussen onze hotels te bevorderen en de culinaire kwaliteiten van de hotels nog beter onder de aandacht te brengen van onze gasten.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: