Instant bier ondermijnt leeftijdsgrens

31 maart 2015 |
Instant bier ondermijnt leeftijdsgrens<

Instant bier kan gewoon aan minderjarigen worden verkocht; technisch gezien zit er immers geen alcohol in het sachetje van 50 gram. In het sachetje zit enkel
een droge stof. Alcohol vormt zich pas wanneer er water wordt toegevoegd aan de inhoud van het zakje. Deze droge alcohol is een Duitse uitvinding en wordt verkregen door vriesdroging.

Over het productieproces
Vriesdrogen wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen. Bij een lage temperatuur worden de watermoleculen omgezet in ijskristallen. De ijskristallen worden daarna verdampt in zeer droge lucht. Dit procedé heet sublimatie: het overgaan van vaste stof naar gas. Alcohol bevriest bij een lagere temperatuur dan water (-110 graden Celsius, red.). Als het water is verdampt, blijft de droge alcohol over. Het alcoholresidu wordt daarna ingedroogd en opgeslagen.


Foto: sachetje Instant Bier

Smaakt als echt bier
Om de smaak van bier te krijgen, wordt er fijngemalen gerst, hop en suiker aan toegevoegd. De suiker werkt als katalysator voor de koolzuurproductie. Een sachetje van 50 gram is goed voor één glas bier van 0,2 liter. Zorg er wel voor dat je glazen vetvrij zijn; dit in verband met de vorming van een mooie schuimkraag.

Is het echt zo makkelijk?
Nee. De moeilijkheid zit in de temperatuur van het water. De opgiettemperatuur van het water ligt tegen het vriespunt, 1 a 2 graden. Na het opgieten moet het bier langzaam 'opwarmen' in de koelkast tot een temperatuur van ongeveer acht graden. Voor de meeste pils is dit de ideale drinktemperatuur. Het opwarmen is nodig om de hop en gerst te laten nagisten voor de totstandkoming van de perfecte smaak en voldoende koolzuur. Het 'brouwen' van een biertje kost ongeveer 35 minuten.

Zuipketen
De verwachting is dat er vanuit de zuipketen veel belangstelling komt, aangezien er geen leeftijdsgrens is om dit bier te kopen. De sachetjes zijn niet verkrijgbaar in de supermarkt, maar vanaf morgen alleen via de groothandel. Vanuit de politiek en de gemeentes komt er binnenkort aanvullende wet- en regelgeving om misbruik tegen te gaan.

Instant bier is verkrijgbaar in de smaken 'pils' en 'lentebok'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: