Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

6 februari 2019 | redactie

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We spreken over de totstandkoming van het interieurconcept voor dit hotel met een bevlogen interieurarchitect.

Wat is je vertrekpunt geweest?

"Grand Hotel Valies ligt op een van de mooiste en oudste plekken van Roermond. Enerzijds met uitzicht op de rivier de Roer en anderzijds grenzend aan het bruisende uitgaansleven van de stad. Het hotel is eind oktober geopend en biedt 60 kamers. Mijn opdrachtgever, hotelier Victor Adams. reist veel en verblijft met regelmaat in kwaliteitshotels. Hij raakt gecharmeerd van de Amerikaanse Art Deco uit de jaren ’30. Deze stroming is gaandeweg leidend geworden voor het gehele interieurontwerp van het hotel."

Dat is vandaag de dag een opmerkelijke conceptkeuze?

"Zeker, maar hierdoor ook onderscheidend en verrassend. Het weelderige interieur vormt een totaalbeleving waarbij de sfeer en stijl in elke ruimte minutieus is doorgevoerd. Of het gaat om de sfeerrijke lounge bar, het restaurant, de kinderruimte of de toiletgroep, tot in het kleinste detail zijn vormen, kleuren en materialen op een unieke manier samengebracht en gecombineerd."

Maak eens, in gedachten, een reis door het hotel?

"Bij binnenkomst wordt je omringd door de grandeur uit de jaren ‘30 met indrukwekkende kroonluchters, prachtige vloeren en wandafwerkingen. Veel daarvan zijn eigen ontwerpen, zelfs het jashaakje is van mijn hand. Het V-patroon van Valies komt overal terug in het hotel. In de entree, gordijnen, panelen en room deviders. Het gebogen plafond van de Oyster Bar in Grand Central in New York staat model voor het plafond in het restaurant. Daar kwam overigens constructief en akoestisch nog het nodige bij kijken. Naast onze eigen ontwerpen hebben we wereldwijd gezocht naar producten die binnen ons ontwerpconcept passen. We hebben gekeken naar uitstraling, kwaliteit, maar ook de prijs speelt natuurlijk ook een rol.”

Een hotel is geen designmuseum. Blijft het werkbaar?

"De Art Deco stijl is een uitbundige stijl waar symmetrie, strakke lijnen en aandacht voor het detail belangrijk zijn. Dit hebben we gerespecteerd tijdens het ontwerpproces, maar functionaliteit kwam altijd op de eerste plaats. Daarom hebben we housekeeping en medewerkers van Hotel Dux, een ander hotel van Victor Adams, nauw betrokken bij het proces. Zij moeten er tenslotte in werken en weten als geen ander waar de praktische problemen zitten."

Het resultaat is uitermate geslaagd en er valt veel te ontdekken in Hotel Valies. Het is een hotel waar Roermond trots op mag zijn.


Voor meer informatie:

I: www.avdinterieur.nl en www.hotelvalies.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Kontakt der Kontinenten opent ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’ met hybride evenement

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent op vrijdag 4 september het gloednieuwe ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voor...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: