Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

6 februari 2019 | redactie

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We spreken over de totstandkoming van het interieurconcept voor dit hotel met een bevlogen interieurarchitect.

Wat is je vertrekpunt geweest?

"Grand Hotel Valies ligt op een van de mooiste en oudste plekken van Roermond. Enerzijds met uitzicht op de rivier de Roer en anderzijds grenzend aan het bruisende uitgaansleven van de stad. Het hotel is eind oktober geopend en biedt 60 kamers. Mijn opdrachtgever, hotelier Victor Adams. reist veel en verblijft met regelmaat in kwaliteitshotels. Hij raakt gecharmeerd van de Amerikaanse Art Deco uit de jaren ’30. Deze stroming is gaandeweg leidend geworden voor het gehele interieurontwerp van het hotel."

Dat is vandaag de dag een opmerkelijke conceptkeuze?

"Zeker, maar hierdoor ook onderscheidend en verrassend. Het weelderige interieur vormt een totaalbeleving waarbij de sfeer en stijl in elke ruimte minutieus is doorgevoerd. Of het gaat om de sfeerrijke lounge bar, het restaurant, de kinderruimte of de toiletgroep, tot in het kleinste detail zijn vormen, kleuren en materialen op een unieke manier samengebracht en gecombineerd."

Maak eens, in gedachten, een reis door het hotel?

"Bij binnenkomst wordt je omringd door de grandeur uit de jaren ‘30 met indrukwekkende kroonluchters, prachtige vloeren en wandafwerkingen. Veel daarvan zijn eigen ontwerpen, zelfs het jashaakje is van mijn hand. Het V-patroon van Valies komt overal terug in het hotel. In de entree, gordijnen, panelen en room deviders. Het gebogen plafond van de Oyster Bar in Grand Central in New York staat model voor het plafond in het restaurant. Daar kwam overigens constructief en akoestisch nog het nodige bij kijken. Naast onze eigen ontwerpen hebben we wereldwijd gezocht naar producten die binnen ons ontwerpconcept passen. We hebben gekeken naar uitstraling, kwaliteit, maar ook de prijs speelt natuurlijk ook een rol.”

Een hotel is geen designmuseum. Blijft het werkbaar?

"De Art Deco stijl is een uitbundige stijl waar symmetrie, strakke lijnen en aandacht voor het detail belangrijk zijn. Dit hebben we gerespecteerd tijdens het ontwerpproces, maar functionaliteit kwam altijd op de eerste plaats. Daarom hebben we housekeeping en medewerkers van Hotel Dux, een ander hotel van Victor Adams, nauw betrokken bij het proces. Zij moeten er tenslotte in werken en weten als geen ander waar de praktische problemen zitten."

Het resultaat is uitermate geslaagd en er valt veel te ontdekken in Hotel Valies. Het is een hotel waar Roermond trots op mag zijn.


Voor meer informatie:

I: www.avdinterieur.nl en www.hotelvalies.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: