Interview Max van der Valk: 'We willen meer bieden dan alleen de hotelfunctie'

14 juli 2017 | Thijs Jacobs

Max van der Valk is de gedreven general manager van Van der Valk Hotel Leusden. Binnenkort start de bouw van het casino bij het hotel en dat is volgens Max een vrij heftige logistieke operatie. "We doen er straks alles aan om de gasten geen hinder te laten ondervinden van de bouw en verbouwing."

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWST EDITIE VAN HOSPITALITY MANAGEMENT

De gasten zullen weinig tot geen hinder ondervinden van de bouw. Hotelgasten hoeven niet bang te zijn voor drilboren die de nachtrust verstoren. Volgens Max zijn daar duidelijke afspraken over. "De partijen die met ons samenwerken hebben voorafgaand aan het offertetraject al een lijst met ‘regels’ van ons ontvangen. Hierin staat dat er op normale tijdstippen gewerkt moet worden en dat er alles aan gedaan moet worden om onze gasten geen overlast te bezorgen. We overwegen zelfs om te gaan zagen in plaats van te hakken. We zijn immers een hotel en geen bouwplaats."

Mooie entree
De bouw van het casino laat ook zijn sporen na in de rest van het hotel, en dan met name bij de entree. “Op de plek van de huidige entree komt het casino. Dat wordt een toevoeging van 900 vierkante meter bruto vloeroppervlakte, die eind 2018 gereed moet zijn. Daarom gaan we in fases werken, met als eerste fase de aanleg van de nieuwe hoofdentree. Die komt op de plek waar nu de zijingang zit en de uitstraling wordt 'echt Van der Valk'. Een mooie entree met een luifel. Tijdens de tweede fase halen we de oude entree weg en fase drie is de bouw van het casino."

Gemeenten
Niet alle gemeenten zijn welwillend wanneer het om de komst van een casino gaat. Hoe verliep het proces in Leusden? Max: "Laat ik  bij het begin beginnen… Drie jaar geleden, toen ik startte als GM, constateerden we dat we meer moesten gaan bieden dan de hotelfunctie alleen. We kozen tijdens een brainstormsessie voor de toevoeging van een casino en zijn het traject gestart. Ik heb een gesprek bij de gemeente aangevraagd en er vervolgens een presentatie gegeven. Vanzelfsprekend is het een lang traject, maar het is het meer dan waard. Wanneer je kijkt naar het succes van Hotel Tiel, dat als enige hotel in Nederland een vijfsterrencasino in huis heeft, dan is deze stap logisch te noemen. Wij gaan voor een viersterren-plus uitstraling."

Goede partner
De exploitatie is in handen van een partner, want Max gelooft in focus op de eigen expertise. "Wij zijn goed in hotellerie, maar niet in casino’s. Hotel Gaming is de partner die dat gaat doen. Zij exploiteren het casino in Tiel ook al en gaan bij ons de ruimte huren. Het nieuwe casino wordt overigens een speelhal met elektronische apparaten, want enkel dat mag volgens de geldende wetgeving. Tegelijkertijd is dat veilig voor de gast en voor ons als ondernemer; het wordt een 'cashless' omgeving."

Beleveniseconomie
In Leusden wordt geen half werk geleverd, want het hotel maakt zich op voor de toekomst. Max heeft er zijn eigen visie op: "We gaan steeds meer naar een beleveniseconomie toe, waarbij technologische hulpmiddelen het sociale contact vergroten. De traditionele check-in wordt geautomatiseerd, waardoor onze hosts een meer persoonlijke interactie met de gasten aangaan. Er zullen dus geen banen verdwijnen, maar misschien zelfs banen bijkomen. We werken met laptops aan de statafels, en doorbreken daarmee het traditionele receptiebalie-concept. We richten ons daarnaast ook op onze zzp-lounge, met supersnelle wifi en veel stopcontacten. We pakken op dit moment ook de buitenzijde aan. Het restaurant is gerenoveerd, de zalen zijn bijna klaar en binnenkort zijn de proefkamers gereed."

Foto: Max van der Valk (links) en Frank Kastelijns, de exploitant van het casino. Foto: Cees Wouda

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
Interview: Maarten Markus, NH Hotel Group

Trots als een pauw is hij op de voortreffelijke halfjaarcijfers van de Benelux. Met een groei van meer dan 14% draait NH Hotels in de Benelux twee keer zo goed als NH Hotel Group wereldwijd. Verantwoordelijk hiervoor is Managing Director Northern Europe Maarten Markus, die in 2016 drie refurbished N...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Vergaderen Postillion Hotels
Vergaderen met een Yoga en Haka Break bij Postillion Hotels

Postillion Hotels Nederland introduceert een ludiek vergaderconcept: 'Brain Breaks'. Shiatsu, Yoga, Haka, Balloon en Brass Breaks zorgen voor meer creativiteit en energie in vergaderingen. Het faciliteren van meetings is een van de kernactiviteiten van Postillion Hotels Nederland en met dans...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Achtergronden Tech
Sir Hotels lanceert eerste City Guide op Instagram ooit

Sir Hotels lanceert vijf city guides op Instagram om zowel inwoners als hotelgasten op een innovatieve manier een stad te laten ontdekken. Elk van de hotels in de collectie heeft een eigen Instagram-account, welke getransformeerd is tot een makkelijk te gebruiken stadsgids met lokale favorieten en v...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: