Interview Max van der Valk: 'We willen meer bieden dan alleen de hotelfunctie'

14 juli 2017 | Thijs Jacobs

Max van der Valk is de gedreven general manager van Van der Valk Hotel Leusden. Binnenkort start de bouw van het casino bij het hotel en dat is volgens Max een vrij heftige logistieke operatie. "We doen er straks alles aan om de gasten geen hinder te laten ondervinden van de bouw en verbouwing."

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWST EDITIE VAN HOSPITALITY MANAGEMENT

De gasten zullen weinig tot geen hinder ondervinden van de bouw. Hotelgasten hoeven niet bang te zijn voor drilboren die de nachtrust verstoren. Volgens Max zijn daar duidelijke afspraken over. "De partijen die met ons samenwerken hebben voorafgaand aan het offertetraject al een lijst met ‘regels’ van ons ontvangen. Hierin staat dat er op normale tijdstippen gewerkt moet worden en dat er alles aan gedaan moet worden om onze gasten geen overlast te bezorgen. We overwegen zelfs om te gaan zagen in plaats van te hakken. We zijn immers een hotel en geen bouwplaats."

Mooie entree
De bouw van het casino laat ook zijn sporen na in de rest van het hotel, en dan met name bij de entree. “Op de plek van de huidige entree komt het casino. Dat wordt een toevoeging van 900 vierkante meter bruto vloeroppervlakte, die eind 2018 gereed moet zijn. Daarom gaan we in fases werken, met als eerste fase de aanleg van de nieuwe hoofdentree. Die komt op de plek waar nu de zijingang zit en de uitstraling wordt 'echt Van der Valk'. Een mooie entree met een luifel. Tijdens de tweede fase halen we de oude entree weg en fase drie is de bouw van het casino."

Gemeenten
Niet alle gemeenten zijn welwillend wanneer het om de komst van een casino gaat. Hoe verliep het proces in Leusden? Max: "Laat ik  bij het begin beginnen… Drie jaar geleden, toen ik startte als GM, constateerden we dat we meer moesten gaan bieden dan de hotelfunctie alleen. We kozen tijdens een brainstormsessie voor de toevoeging van een casino en zijn het traject gestart. Ik heb een gesprek bij de gemeente aangevraagd en er vervolgens een presentatie gegeven. Vanzelfsprekend is het een lang traject, maar het is het meer dan waard. Wanneer je kijkt naar het succes van Hotel Tiel, dat als enige hotel in Nederland een vijfsterrencasino in huis heeft, dan is deze stap logisch te noemen. Wij gaan voor een viersterren-plus uitstraling."

Goede partner
De exploitatie is in handen van een partner, want Max gelooft in focus op de eigen expertise. "Wij zijn goed in hotellerie, maar niet in casino’s. Hotel Gaming is de partner die dat gaat doen. Zij exploiteren het casino in Tiel ook al en gaan bij ons de ruimte huren. Het nieuwe casino wordt overigens een speelhal met elektronische apparaten, want enkel dat mag volgens de geldende wetgeving. Tegelijkertijd is dat veilig voor de gast en voor ons als ondernemer; het wordt een 'cashless' omgeving."

Beleveniseconomie
In Leusden wordt geen half werk geleverd, want het hotel maakt zich op voor de toekomst. Max heeft er zijn eigen visie op: "We gaan steeds meer naar een beleveniseconomie toe, waarbij technologische hulpmiddelen het sociale contact vergroten. De traditionele check-in wordt geautomatiseerd, waardoor onze hosts een meer persoonlijke interactie met de gasten aangaan. Er zullen dus geen banen verdwijnen, maar misschien zelfs banen bijkomen. We werken met laptops aan de statafels, en doorbreken daarmee het traditionele receptiebalie-concept. We richten ons daarnaast ook op onze zzp-lounge, met supersnelle wifi en veel stopcontacten. We pakken op dit moment ook de buitenzijde aan. Het restaurant is gerenoveerd, de zalen zijn bijna klaar en binnenkort zijn de proefkamers gereed."

Foto: Max van der Valk (links) en Frank Kastelijns, de exploitant van het casino. Foto: Cees Wouda

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Video
Video: Hotel & F&B: Leerhotel Het Klooster Amersfoort

Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt morgen!) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Amersfoort. Bij Leerhotel Het Klooster wordt gewerkt aan de hospitality van de toekomst. Deze studenten worden met passie begeleidt door de ervaren leraren. Wat drijft de jonge...

Video Achtergronden F&B
Video: Hotel & F&B Patrick Aarsman en Sido de Brabander van Crowne Plaza Den Haag - Promenade

Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt aanstaande dinsdag) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Den Haag, bij Crowne Plaza Den Haag - Promenade. General Manager Patrick Aarsman en chef-kok Sido de Brabander leidde ons rond in het vijfsterrenhotel tussen dui...

Visa gaat samenwerken met Bidroom

Visa kondigt een driejarige samenwerking aan met hotelboeking service, Bidroom. In de EU boekte bijna de helft (49%) van de internetgebruikers een vakantie en/of hotelaccommodatie via internet (Eurostat). In het Verenigd Koningkrijk gebruikte 83% van de mensen het internet voor het boeken van hun ho...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe moderne make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Regelgeving Airbnb
Amsterdam wil Airbnb verbieden

Het aanstaande college van Amsterdam wil Airbnb in bepaalde wijken van de stad gaan verbieden. Dit om het massatoerisme tegen te gaan. Naar schatting bezoeken jaarlijks 20 miljoen toeristen de hoofdstad. Verwacht wordt dat dit in rap tempo op zal lopen tot 30 miljoen, zo lezen we op nrc.nl. Om de...

Events
Training e-mailmarketing

Niet alleen op het gebied van privacy, maar ook op het gebied van e-mailmarketing helpt de kennis van de HM Academy u als hotelier verder. E-mailmarketing is een uitstekend instrument om via de juiste campagnes uw gasten gericht en persoonlijk aan te spreken en terug te laten komen. Succesvolle e-ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: