Horecagroep HIM+ neemt hotel en restaurant over

Auteur: Redactie
Ondernemen Opening 6 januari 2023
Horecagroep HIM+ neemt hotel en restaurant over

De jonge ondernemers Bart Leussink en Janiek van den Broeck openen begin maart 2023 hun eigen hotel en restaurant in Arnhem. Een naam is nog niet bekend. Het pand dat het ondernemersduo betrekt is een kerk waar voorheen Bizar Bazar was gevestigd. Horecagroep HIM+ heeft het pand gekocht. De exploitatie wordt door HIM+ en het ondernemende duo gedeeld.

"Het is een prachtige locatie in een bijzonder pand", geeft het jonge stel aan. "We willen hier het wow-effect creëren vanaf het moment dat de gasten binnenkomen in de kerk tot aan het laatste gerecht dat ze geserveerd krijgen. We hopen dat de gasten keer op keer zeggen: Take me to church."

Zowel Bart als Janiek hebben de nodige ervaring in de horeca. Janiek heeft de hotelschool in Wageningen gedaan. Ze heeft op Michelin-niveau gewerkt en in het buitenland ervaring op gedaan. "Via mijn stage kwam ik bij Villa Ruimzicht terecht", vertelt ze. "Hier ben ik na mijn studie blijven werken omdat het hier goed was." Bart heeft de Cas Spijkers Academie gevolgd. "Ik heb als keukenchef gewerkt bij 't Schultenhues in Zutphen en Graphite in Amsterdam", vertelt hij. "Daarna ben ik teruggekomen bij Villa Ruimzicht."

Deventer

Janiek: "Vervolgens hebben Bart en ik de stap gemaakt om een nieuw restaurant in Deventer op te starten en te leiden. Na een jaar zijn wij daar gestopt omdat we een andere visie hadden en kwamen we weer in contact HIM+ dat deze prachtige locatie kreeg aangeboden. Zij vonden dit de perfecte plek voor ons."

HIM+ is eigenaar van horecabedrijven met een verhaal en gevestigd in monumentale panden zoals; Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, Hotel de Wereld in Wageningen, Boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem, Eetwinkel van Mien, LEV Foodbar in Doetinchem en LEV by Mike in Winterswijk. Apart van elkaar hadden Bart en Janiek altijd al de droom om zelf een restaurant te beginnen. "Toen we elkaar ontmoetten was dit de perfecte combinatie om onze droom achterna te gaan", zegt Janiek. “We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dan werkt dit."

Wijnreis

De kerk kwam toevallig op hun pad. "We waren op wijnreis in Zuid-Afrika toen HIM+ belde of Bizar Bazar iets voor ons was", zegt Janiek. "Toen is het balletje gaan rollen." "We weten met HIM+ wat we aan elkaar hebben", geeft Bart aan. "We hebben ervaring als chef en als gastvrouw, maar het gedeelte ondernemen is nieuw voor ons. Daarom is het fijn om met zulke ervaren ondernemers deze uitdaging aan te gaan", laat Janiek weten. "Bovendien kunnen wij meer tijd en aandacht geven aan onze gasten omdat HIM+ de andere disciplines in huis heeft. Het is fijn dat HIM+ ons ondersteunt, want zij hebben de kennis en de ervaring. Bovendien kennen we elkaar. Ze hebben vertrouwen in ons. Dat is een goede basis voor onze samenwerking."

"De kerk is voor ons een unieke plek op een unieke locatie om een hotel en restaurant te beginnen", aldus Bart. "We serveren de gasten een lunch of diner in een gemoedelijke en informele setting. We proberen het beste uit onszelf te halen en het beste uit de producten waar we mee werken. We houden van kwaliteit en pure bereidingen. Als we toevoegingen doen, moet dat een meerwaarde geven aan het gerecht. We willen de gasten een nieuwe 'fine dining experience' geven. Bij ons dineren is heel relaxed in een ongedwongen sfeer met een hoog serviceniveau." "We kijken naar wat we zelf fijn en belangrijk vinden als we uit eten gaan. Dat willen we onze gasten bieden", laat Janiek weten. "Ons streven is om de gasten in de watten te leggen vanaf het moment dat ze binnenkomen tot ze weer met een goed en voldaan gevoel naar huis gaan. Een avond uit moet een belevenis zijn."

Sfeer

"We willen de sfeer van de kerk terug laten komen in ons restaurant en hotel”, zegt Janiek. "De mooie elementen van de kerk, zoals glas-in-lood, gaan we uitlichten." De naam van de van oorsprong Evangelische Lutherse kerk uit 1898 wordt omgedoopt. Wat de nieuwe naam wordt, houden Bart en Janiek nog even geheim.

Fotografie: Ed Smit (HIM+).

Overig nieuws