Jury Mercure Cultuurprijs bijeen

27 juni 2012 |
Jury Mercure Cultuurprijs bijeen

De juryleden van Mercure Cultuurprijs 2012 zijn deze week voor het eerst bij elkaar gekomen. De achtkoppige jury werd welkom geheten door juryvoorzitter Caro van Eekelen van Accor.

Fotografie
Dit gebeurde tijden een informele lunch in het Mercure hotel Den Haag Centraal. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van fotografie
Juryleden
De jury van de Mercure Cultuurprijs 2012 bestaat uit:
• Caro van Eekelen, juryvoorzitter en managing director Accor Nederland
• Carli Hermès, fotograaf en videoclipregisseur;
• Charlotte van Lingen, senior curator Kunsthal Rotterdam;
• Iebele van der Meulen, hoofdredacteur LINDA.specials en chef beeld LINDA.;
• Caroline O’Breen, eigenaar Seelevel Photo Gallery;
• Wim van Sinderen, senior curator Fotomuseum Den Haag;
• Ranti Tjan, directeur Europees Keramisch Werk Centrum ’s-Hertogenbosch;
• Gerrit Uittenbogaard, coördinator textiel- en modevormgeving Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en ontwerper modelabel G+N.

De inschrijf- en inzendperiode van de Mercure Cultuurprijs loopt tot en met 31 augustus. Meer informatie over de wedstrijd en deelname is te vinden op: Mercurecultuurprijs.nl
Prototypes
Uit alle inzendingen nomineert de jury drie fotografieconcepten. De drie genomineerden mogen deze op kosten van Mercure hotels uitwerken tot een prototype.

Winnaar in november
In november maakt de jury bekend wie de winnaar is van de Mercure Cultuurprijs #12. De intentie is om het winnende concept in zijn geheel of gedeeltelijk in productie te nemen in één of meerdere Nederlandse Mercure hotels.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: