Kasteel Oud-Poelgeest terug op de kaart

7 november 2013
Kasteel Oud-Poelgeest terug op de kaart

“Wij hebben de zakelijke gasten een prachtig product te bieden”, vertelt algemeen directeur Marijke Heijndijk van Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Op 31 oktober werd het faillissement uitgesproken over het hotel. Op 2 november werd een nieuwe bv opgericht en nu opereert het hotel succesvol onder de naam Kasteel Oud-Poelgeest bv. Heijndijk reageert op eerdere verschenen berichten in de media dat het hotel gesloten zou zijn.

*Verandering in de markt*
Heijndijk: “Wij zijn nooit gesloten geweest. Op 4 november hebben we nog 180 gasten mogen ontvangen die heerlijk hebben gegeten. We hebben een nieuwe bv opgericht onder de naam Kasteel Oud-Poelgeest bv. We hebben ‘congreshotel’ weggelaten omdat we meer zijn dan dat.” Veranderingen in de markt en een terugloop van zakelijke boekingen, deed het bestuur besluiten om in mei van dit jaar een tijdelijk commercieel directeur aan te nemen. “Deze heeft er vooral voor gezorgd dat er veel trouwerijen in ons hotel zijn geboekt. In de zomermaanden waren we normaal gesproken gesloten, maar vanwege de vele bruiloften, hebben we een fantastische zomer gehad. Al vier jaar lang liep het aantal zakelijke gasten dat ons hotel bezoekt terug. De opbrengsten van de zomermaanden waren te laag om het verlies van eerdere jaren te compenseren”, aldus Heijndijk.

*Persoonlijke acquisitie*
Met de start van de nieuwe bv is een aantal personeelsleden meegegaan. Enthousiast en gemotiveerd gaat het team van Kasteel Oud-Poelgeest aan de slag. Heijndijk: “Wij blijven ons richten op de zakelijke markt, maar we gaan het nu anders aanpakken. Wij hebben de zakelijke gast een prachtig product te bieden. Dit moet meer bekend worden. Ik ga zorgen voor persoonlijke acquisitie. Als het aan mij ligt, blijven alle gasten na een vergadering slapen. We hebben 45 prachtig, gerenoveerde hotelkamers. Dit moeten onze gasten weten. Ik vind het mijn taak als algemeen directeur om de zakelijke partners te bezoeken en ik gebruik daarbij mijn eigen netwerk.”

~Foto Hielco Kuipers~

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws