Louvre Hotels Group accepteert als eerste de UnionPay creditcard

20 januari 2017 | Thijs Jacobs

Louvre Hotels Group (LHG) is de eerste in haar sector die nu ook de UnionPay, de grootste creditcard van China, bankpas accepteert. Voorheen konden Chinezen bijvoorbeeld in Frankrijk niet betalen met een UnionPay bankpas. Dit is nu echter wel mogelijk en veel andere landen hebben dit voorbeeld opgevolgd. Hierdoor zijn er al 5,4 miljard transacties met UnionPay in 40 landen en regio’s gedaan.

“Chinese toeristen houden van Frankrijk en vooral van Parijs. Loyaliteit is in deze context belangrijk en dat heeft impact gehad op de aantrekkelijkheid van LHG. Het minste wat we kunnen doen is gastvrij zijn, niet alleen in de service, maar ook om hun gastervaringen makkelijker te maken. De toeristen dragen veel contant geld bij zich, met alle risico’s van dien. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst met UnionPay zullen we altijd helpen in hun wensen en hun behoeften”, aldus Pierre-Frédéric Roulot, CEO of Louvre Hotels Group.

Sinds kort zijn 23 hotels in de “Ile-de-France” regio aangesloten bij dit betaalsysteem, maar voor het einde van dit jaar zullen alle dochterondernemingen van Louvre Hotels Group gebruik maken van UnionPay om het verblijf te optimaliseren.

Volgens UnionPay geven Chinese toeristen gemiddeld € 5.400,- uit tijdens hun verblijf in Frankrijk. Het is hiermee dan ook de nummer één bestemming in Europa waar Chinezen het meeste geld met hun bankpas besteden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: