Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

18 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende gardenbistro. Door het gebruik van groene accenten in het interieur en op het terras is de relaxte Mediterrane sfeer naar hartje Amsterdam gehaald. De bistro is toegankelijk voor iedereen en op alle momenten; van het inluiden van het weekend met een Negroni cocktail, tot ongedwongen socializen met vrienden onder het genot van een heerlijk bord risotto met inktvis of panisse met pompoen en za'atar. Het menu maakt geen onderscheid tussen voor- of hoofdgerechten; de keuze is aan de gast. Op 10 september opent Oriole officieel haar deuren met een Mediterraan feest.

Oriole

De naam van de gardenbistro is geïnspireerd op de gelijknamige zangvogel Oriole, wiens naam is afgeleid van het Latijnse 'aureolus', dat 'gouden' betekent. De zangvogel komt dan ook op allerlei speelse manieren terug in de look and feel van de gardenbistro. De vogel staat symbool voor het motto van de gardenbistro 'feel free'. Een plek waar je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder restricties en belemmeringen, waar je je vrij kunt voelen en kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Menu

Chef de Cuisine, Raoul Meuwese, heeft samen met zijn team het menu met veel oog voor detail samengesteld. In Oriole worden gerechten geserveerd met krachtige, eerlijke smaken. Van een goed glas wijn tot een prikkelende cocktail; de uitgebreide drankenkaart combineert goed bij de gerechten en iedere gelegenheid.

"Het menu, de wijnkaart en het interieur zijn geïnspireerd op de groene, weelderige Mediterrane kust. In Oriole kun je terecht voor een ontspannen aperitief op het terras met kleinere hapjes, maar ook voor een ongedwongen diner met vrienden of familie in een casual sfeer. De ingrediënten die wij gebruiken in onze gerechten zijn seizoensgebonden, herkenbaar en zijn deels verkregen uit onze eigen daktuin. Het is voor mij iedere dag weer een genot om met deze verse ingrediënten en kruiden te werken want ze zorgen voor een echte smaakexplosie, juist door hun eenvoud. Daarnaast worden er heerlijke wijnen en lekkere klassieke Mediterrane cocktails geserveerd in Oriole. Gezellig samenkomen onder het genot van smakelijke gerechten gemaakt van eerlijke ingrediënten die bol staan van authentieke smaken: dat is waar gasten op kunnen rekenen in Oriole.''

Foto's: Yaron Jansen en Michael Graste Photography

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het definitieve programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik. De eerste namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en aut...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: de GM-functie wordt bedreigd

Hotelbanen zie je zelden in de populaire lijstjes van uitstervende functies die bedoeld zijn om de lezer een afschrikwekkend kijkje in de toekomst te geven. Met ronkende titels als ‘Deze 11 beroepen staan op de lijst om uit te sterven’ en ‘Pikken de robots jouw baan in?’ gaan...

Duurzaamheid
Nog een paar dagen de tijd: meld je aan voor de Food Waste Challenge

Wist je dat 14% van alle voedselverspilling plaatsvindt in de horeca? Dat is voor de Nederlandse horeca maar liefst ruim 51 miljoen kilo voedsel. Voedsel dat de wereld hard nodig heeft en wat een verliespost is voor de horeca. De Rabobank biedt nu samen met de coalitie Samen tegen Voedselverspilling...

Opening Internationaal
Nieuw JA Lake View Hotel Opent in het grootste experience resort van Dubai

Het JA Lake View Hotel, dat op 22 september opent, is het derde unieke pand in het 1 miljoen vierkante meter grote JA The Resort in Jebel Ali, Dubai. Het JA Lake View Hotel is een uniek gebouw met panoramisch uitzicht over de golfbaan en de Arabische zee en wordt omschreven als een 'design-gedre...

Advertorial
Revenue Management: onmisbare expertise voor een optimale bedrijfsvoering

Hotels richten zich in hun dagelijkse werkzaamheden vooral op service en beleving, maar missen budget en expertise om hun hotelkamers structureel bezet en strategisch geprijsd te krijgen. Dat kan een optimale omzet in de weg staan. IFHG, de Hospitality Expert met jarenlange ervaring in de dynamische...

Achtergronden
Zo til je je revenue management skills naar een hoger niveau

De essentie van revenue management is om hotelkamers en zalen tegen het best mogelijke tarief aan te bieden. Dat lijkt makkelijker dan het is. Daarom heeft de HM-Academy in samenwerking met Stan Josephi de tweedaagse masterclass revenue management ontwikkeld. Wegens de grote belangstelling zijn er e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: