Michelin Gids benoemt nieuwe directeur

3 augustus 2011
Michelin Gids benoemt nieuwe directeur

Michael Ellis (53) is benoemd tot Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen. De Franse Amerikaan, geboren in New York, heeft altijd een grote passie gehad voor gastronomie. Met de bekendmaking is er eindelijk een opvolger gevonden voor de in december opgestapte Jean-Luc Naret.

*Al werkzaam bij Michelin*
Ellis volgde in zijn jeugd restaurantopleidingen in de Verenigde Staten en in Europa. Ellis heeft gedurende zijn hele carrière gewerkt als manager op internationaal niveau. Sinds 2007 werkt Ellis als Vice President Marketing en Sales voor de afdeling Tweewielerbanden van Michelin.

*Gesolliciteerd of gevraagd?*
Of Ellis is gevraagd of heeft gesolliciteerd laat een woordvoerder van de Michelin Gids op het kantoor in Parijs desgevraagd in het midden. "Het is een specifieke job. We zijn een bandenfabrikant en hebben zodoende veel ingenieurs in huis. Er is wel gekeken wie er het beste bij de functie zou passen. Het zal een beetje van beide kanten zijn geweest. Meneer Ellis zal de komende maanden zijn werk bij de afdeling voor Tweewielerbanden nog aanhouden en afbouwen. Ook gaat hij in die tijd veel leren over de Gidsendivisie."

*Loopbaan*
In de verpakkingsindustrie werkte Ellis als directeur van de drankendivisie voor Zuid-Europa bij Ball Packaging Europe (1997-2007) en bij Mead Packaging Europe was hij directeur van de divisie Voeding voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (1988-1995).
In de toeristische sector, bij Club Med, was Ellis tewerkgesteld als directeur van de divisie Cruises (1995-1997). Bij International Distillers and Vintners was hij verkoopdirecteur voor wijnen en sterke dranken (1983-1986).

*Talenknobbel*
Na zijn Master in Advanced International Studies aan de Johns-Hopkins universiteit in Washington DC, behaalde Ellis in 1987 ook een MBA aan de INSEAD business school in Parijs. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees.

~Frank Lindner~

Overig nieuws