NBTC en Expedia gaan samenwerken

4 maart 2016
NBTC en Expedia gaan samenwerken

Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC Holland Marketing en Luca Romozzi, sales director van Expedia Media Solutions, tekenden
deze week een driejarig samenwerkingscontract voor het wereldwijd promoten van Nederland. Speerpunt van de samenwerking is er gezamenlijk voor zorgen dat de internationale bezoekers zich in toenemende mate spreiden in tijd en ruimte.

~Foto: Luca Romozzi (links) en Jos Vranken~

*16 miljoen toeristen in 2020*
Met oog op het feit dat het aantal toeristen in Nederland tegen 2020 de 16 miljoen zal passeren, heeft NBTC een strategie ontwikkeld om internationale bezoekers in toenemende mate verspreid over het hele jaar en/of naar minder bekende plekken van Nederland te leiden. Op deze wijze wil NBTC een duurzaam toeristische ontwikkeling realiseren. De gezamenlijke promotie, gebaseerd op NBTC’s voorstelling van Nederland als een stad met verschillende districten en metro/verhaallijnen (HollandCity), concentreert zich met name op het informeren van potentiële nieuwe en herhaalbezoekers over de compactheid, het reisgemak en de toegankelijkheid van Nederland.

*HollandCity*
Jos Vranken, NBTC: "Wij zijn blij met de langdurige samenwerking en het wederzijds begrip dat we met Expedia hebben. Een van de speerpunten van onze HollandCity-strategie is de stimulering van regionale spreiding ter versterking van de regionale economie. Deze samenwerking levert hier onder andere een bijdrage aan. Daarnaast kunnen we, door nauw samen te werken met de Lodging Partner Services-tak van Expedia, er ook voor zorgen dat producten in de minder bekende delen van ons land worden gecontracteerd, waardoor we voldoende aanbod hebben om aan de vraag die de gezamenlijke campagne zal creëren te voldoen. Gezamenlijk promoten we zo onze HollandCity-boodschap wereldwijd."

*Inspirerende samenwerking*
"Wij zijn enthousiast dat wij onze langdurige samenwerking met NBTC kunnen voortzetten. Het werk dat uit deze samenwerking is voortgekomen heeft al eerder prijzen gewonnen en wordt door de reis- en digitale sector hoog gewaardeerd", zegt Noah Tratt, global senior vice president van Expedia Media Solutions. "Samen zullen we de lat steeds hoger blijven leggen met creatieve campagnes en inspirerende marketingoplossingen die reizigers uit alle hoeken van de wereld motiveren om alles wat Nederland te bieden heeft te ontdekken."

~Christel Tuin~

Overig nieuws