Training Wet arbeidsmarkt in Balans: voorkom fouten en beheers kosten

10 januari 2020 | redactie

Het zal u niet ontgaan zijn: de horeca heeft nog geen duidelijk beeld over de impact van de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) op hun onderneming. Naar schatting gaat de nieuwe wet de horecasector tientallen miljoenen per jaar kosten. Daarnaast blijken veel ondernemers bang te zijn dat ze de nieuwe regels niet goed kennen en daarom niet correct uitvoeren. Voor wie fouten wil voorkomen en kosten wil beheersen, biedt de HM Academy de training Wet arbeidsmarkt in Balans aan; de training is specifiek bedoeld voor horecaondernemers, HR-managers en anderen die te maken hebben met personeelskwesties.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) in werking getreden. Door de WAB verandert er veel ten aanzien van:

- Payrolling
- Oproepcontracten
- Zzp'ers
- Ketenregeling
- WW-premies die de werkgever moet betalen
- Transitievergoeding
- Ontslag

 

Inhoud van deze training

Tijdens de training wordt stilgestaan bij deze wijzigingen en handvatten geboden hoe hiermee om te gaan. Ook zullen de ‘slapende’ dienstverbanden worden besproken. Na het volgen van de training weet u waar de mogelijkheden liggen om geld te besparen op premies, hoe u om moet gaan met oproepcontracten en op welke wijze het ontslagrecht soepeler wordt.

De training wordt gegeven door Jessica Dietz, arbeidsrecht advocaat bij Kennedy Van der Laan.

Klik hier om in te schrijven voor de training

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

Toerisme Coronacrisis
NBTC: Boek- en zoekgedrag met 85 procent gedaald

NBTC, het marketingplatform voor toerisme in en naar Nederland, monitort de komende tijd relevante indicatoren die inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. ...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: