Nieuwe culinaire ervaring in bourgondisch Maastricht

5 juni 2018 | Thijs Jacobs

Binnenkort is Maastricht een culinaire hotspot rijker. Café Louis, een bistro in Parijse stijl, opent volgende maand haar deuren aan de Boschstraat 69 in het centrum van Maastricht. De bistro is gevestigd in een voormalig monumentaal klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven.

De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Bij Louis staat ambacht centraal. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker. Louis gaat 1 juli a.s. open. 

Parijse bistro in hartje Maastricht

Café Louis serveert Frans geïnspireerde signatuurgerechten. Denk aan de originele steak tartaar, Lady steak, Boeuf bourguignon en salade met eendenlever. Gasten kunnen hier de hele dag genieten van verrassende gerechten van Chef-kok Miguel Huinder. Bij Louis weet je altijd dat het goed zit, omdat er één vaste menukaart is voor lunch én diner met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Bij mooi weer kun je neerstrijken op het kleine terras aan de voorzijde om te genieten van een kop koffie of de heerlijke gerechten van de kaart. In de orangerie die aan de bistro is aangesloten, kun je heerlijk ontspannen eten en drinken. De gezellige en trendy bar van Louis nodigt uit voor cocktails. Café Louis is de gehele dag open vanaf 07:00 uur tot 01:00 uur.

Over Café Louis 

Café Louis is onderdeel van een brede unieke collectie restaurants, hotels en short stay appartementen van het collectief Vondel Hotels B.V. In deze collectie is de hand van eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard.

Het portfolio van Vondel Hotels bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Restaurant Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel van de Vijsel (2018), Café Woodz (2018), Hotel Mercier (2018), Café Ons Huis (2018), Hotel Pontsteiger (2018), Café Pontsteiger (2018), Hotel Geldersekade (2019). Meer informatie: vondelhotels.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: