Voor de hotellerie is er verder niet veel

15 november 2016 | Jorien Slager

Anne Marie Rossou (manager Auberge du Bonheur) en André Aaij (General Manager Radisson Blu Palace Hotel) zitten in de adviescommissie voor HotelTech 2016. Aanstaande maandag vindt HotelTech plaats. We vroegen aan hen waarom hoteliers dit event niet mogen missen. André Aaij: “Een hotelier weet zeker dat hij op hier interessante mensen tegenkomt en zijn kennis bij kan spijkeren.”

HotelTech 2016 draait om meer dan techniek en ict. Waarom is hiervoor gekozen?

“Techniek is belangrijk en ontwikkelingen gaan snel. Maar management en leiderschap zijn ook belangrijk. Op HotelTech 2016 kunnen hoteliers en general managers aan hun managementstijl werken en de hard- en software van hun hotel op orde brengen”, vertelt André Aaij. “Techniek en ict zijn geen alledaagse investeringen. Ze komen eens in de paar jaar voorbij. Voor HotelTech 2016 hebben wij op een inspirerende manier de link gelegd tussen ict, techniek en het management”, voegt Anne Marie Rossou toe.

Wat biedt HotelTech hoteliers?

Anne Marie Rossou: “Kennis, inspiratie en motivatie om met zaken aan de slag te gaan. Het moet gaan borrelen. Je inspireren om de volgende stap zetten.” Voor André Aaij zit de aantrekkingskracht van HotelTech ook in de  kleinschaligheid. “Horecavakbeurzen zijn doorgaans groot en voor een brede doelgroep. Terwijl je hotels qua investeringen en kennisbehoefte niet kunt vergelijken met bijvoorbeeld een lunchroom. Als ik naar horecavakbeurzen ga, heb ik geen specifieke doelen. Dat heb ik wel als ik naar HotelTech kom. Je komt er interessante bedrijven en mensen tegen. Je kunt HotelTech als een netwerkplatform speciaal voor de hotellerie zien. Je raakt in gesprek met collega-hoteliers en kunt met ze discussiëren. Die kans heb je bij andere beursvloeren eigenlijk nooit.”

Waarom kom je naar HotelTech?

“Persoonlijke ontwikkeling en reflectie” geeft André Aaij aan. “Hoe geef je leiding? Hoe run je een bedrijf? Iedereen vindt van zichzelf dat hij lekker bezig is. Maar op HotelTech staan mensen als Herman Rijksen. Die gaat een aantal dingen roepen waarover je gaat nadenken.” Anne Marie Rossou: “Leidinggeven inspireert mij en heeft mijn aandacht. Je geeft leiding aan een team maar je bent er ook voor de gasten. Het is een dubbelrol. Daarnaast vind ik big data interessant. Het is altijd leuk om je te laten verwonderen door alle nieuwe inzichten.”

Contact met andere hoteliers

“Ik ben een voorstander van contacten leggen met mensen en het verbinden van mensen en ik kijk om mij heen. Ik wil weten en zien wat er in onze bedrijfstak speelt en waar collega’s tegenaan lopen. Slimme oplossingen rondom personeel, beveiliging, wifi, creditcards en de cloud hebben mijn interesse. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Het is mooi als je met een techneut praat, maar dan haken general managers snel af. Als je hetzelfde verhaal in je eigen taal vertelt aan een collega, dan blijft het je bij", aldus André Aaij.

Anne Marie Rossou: “Ik vind het prettig om met andere hoteliers van gedachten te wisselen over dezelfde problematiek. Dat is waardevol. Daarom zou er meer aan kennisoverdracht gedaan moeten worden. Er is nooit genoeg kennis en er komen continu nieuw inzichten bij. Het is dus noodzaak om up to date te blijven en te kijken welke innovaties er zijn. In Tilburg wordt bijvoorbeeld kennis overgedragen ten aanzien van gasten. Duitsers hebben namelijk andere wensen dan Belgen. Maar voor de hotellerie is er niet veel. Horecavakbeurzen zijn doorgaans op food georiënteerd. Daarom vind ik het interessant om naar HotelTech te gaan.”

Inschrijven voor HotelTech 2016 kan hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: