Voor de hotellerie is er verder niet veel

15 november 2016 | Jorien Slager

Anne Marie Rossou (manager Auberge du Bonheur) en André Aaij (General Manager Radisson Blu Palace Hotel) zitten in de adviescommissie voor HotelTech 2016. Aanstaande maandag vindt HotelTech plaats. We vroegen aan hen waarom hoteliers dit event niet mogen missen. André Aaij: “Een hotelier weet zeker dat hij op hier interessante mensen tegenkomt en zijn kennis bij kan spijkeren.”

HotelTech 2016 draait om meer dan techniek en ict. Waarom is hiervoor gekozen?

“Techniek is belangrijk en ontwikkelingen gaan snel. Maar management en leiderschap zijn ook belangrijk. Op HotelTech 2016 kunnen hoteliers en general managers aan hun managementstijl werken en de hard- en software van hun hotel op orde brengen”, vertelt André Aaij. “Techniek en ict zijn geen alledaagse investeringen. Ze komen eens in de paar jaar voorbij. Voor HotelTech 2016 hebben wij op een inspirerende manier de link gelegd tussen ict, techniek en het management”, voegt Anne Marie Rossou toe.

Wat biedt HotelTech hoteliers?

Anne Marie Rossou: “Kennis, inspiratie en motivatie om met zaken aan de slag te gaan. Het moet gaan borrelen. Je inspireren om de volgende stap zetten.” Voor André Aaij zit de aantrekkingskracht van HotelTech ook in de  kleinschaligheid. “Horecavakbeurzen zijn doorgaans groot en voor een brede doelgroep. Terwijl je hotels qua investeringen en kennisbehoefte niet kunt vergelijken met bijvoorbeeld een lunchroom. Als ik naar horecavakbeurzen ga, heb ik geen specifieke doelen. Dat heb ik wel als ik naar HotelTech kom. Je komt er interessante bedrijven en mensen tegen. Je kunt HotelTech als een netwerkplatform speciaal voor de hotellerie zien. Je raakt in gesprek met collega-hoteliers en kunt met ze discussiëren. Die kans heb je bij andere beursvloeren eigenlijk nooit.”

Waarom kom je naar HotelTech?

“Persoonlijke ontwikkeling en reflectie” geeft André Aaij aan. “Hoe geef je leiding? Hoe run je een bedrijf? Iedereen vindt van zichzelf dat hij lekker bezig is. Maar op HotelTech staan mensen als Herman Rijksen. Die gaat een aantal dingen roepen waarover je gaat nadenken.” Anne Marie Rossou: “Leidinggeven inspireert mij en heeft mijn aandacht. Je geeft leiding aan een team maar je bent er ook voor de gasten. Het is een dubbelrol. Daarnaast vind ik big data interessant. Het is altijd leuk om je te laten verwonderen door alle nieuwe inzichten.”

Contact met andere hoteliers

“Ik ben een voorstander van contacten leggen met mensen en het verbinden van mensen en ik kijk om mij heen. Ik wil weten en zien wat er in onze bedrijfstak speelt en waar collega’s tegenaan lopen. Slimme oplossingen rondom personeel, beveiliging, wifi, creditcards en de cloud hebben mijn interesse. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Het is mooi als je met een techneut praat, maar dan haken general managers snel af. Als je hetzelfde verhaal in je eigen taal vertelt aan een collega, dan blijft het je bij", aldus André Aaij.

Anne Marie Rossou: “Ik vind het prettig om met andere hoteliers van gedachten te wisselen over dezelfde problematiek. Dat is waardevol. Daarom zou er meer aan kennisoverdracht gedaan moeten worden. Er is nooit genoeg kennis en er komen continu nieuw inzichten bij. Het is dus noodzaak om up to date te blijven en te kijken welke innovaties er zijn. In Tilburg wordt bijvoorbeeld kennis overgedragen ten aanzien van gasten. Duitsers hebben namelijk andere wensen dan Belgen. Maar voor de hotellerie is er niet veel. Horecavakbeurzen zijn doorgaans op food georiënteerd. Daarom vind ik het interessant om naar HotelTech te gaan.”

Inschrijven voor HotelTech 2016 kan hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken...

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: