Quality Lodgings en Highland Purchasing

14 maart 2011
Quality Lodgings en Highland Purchasing

Quality Lodgings heeft met Highland Purchasing een samenwerkings-overeenkomst gesloten ten behoeve van de inkoop-processen van de bij QL aangesloten hotels. Highland Purchasing is een inkooporganisatie voor Nederlandse horecabedrijven. Haar deelnemers zijn primair, niet-concerngebonden hotels, conferentiecentra, restaurants, bungalowparken, zorginstellingen en golfclubs.

*Inkoopactiviteiten combineren*
Het doel is inkoopactiviteiten van de deelnemers te combineren tot grote volumes, waardoor met leveranciers door heel Nederland - per productgroep één – gunstige afspraken gemaakt kunnen worden over prijzen, kwaliteit en service. Deze afspraken zijn in regel voordeliger dan de afspraken, die de afzonderlijke deelnemers ooit zouden kunnen maken. In de dagelijkse praktijk plaatsen deelnemers van Highland Purchasing hun bestellingen rechtstreeks bij de leveranciers tegen de condities zoals vastgelegd in de mantelovereenkomsten. Highland Purchasing is een zelfstandig onderdeel van de Highland Hotel Group BV en is gevestigd te Soest. Highland Purchasing telt 160 deelnemers aan de zijde van afnemers. Op dit moment heeft de inkooporganisatie meer dan 90 overeenkomsten afgesloten met leveranciers in het hele land.

*Verzameling kwaliteitshotels*
Quality Lodgings (QL) is dé verzameling van kleinschalige, authentieke en onafhankelijke kwaliteitshotels in Nederland, België en op de Nederlandse Antillen. Deze hotels kenmerken zich door hun unieke ligging en hoogwaardige accommodaties. Ze liggen in of vlakbij de natuur: bossen, heide, water, strand, duinen of weilanden. Ook bevindt zich een aantal bijzondere hotels (QL City) midden in een grote stad, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Maastricht, Antwerpen en Brugge. QL richt zich niet op louter logeren, het gaat om de combinatie van eten, drinken en slapen. Culinair genieten is dus een belangrijke factor. De som der delen is immers groter dan elk element afzonderlijk.

Een aantal QL-deelnemers werkt reeds samen met Highland Purchasing:
"Highland Purchasing is een betrouwbare partner die ons als klein hotel voordelen biedt die anders voor ons onhaalbaar waren geweest." zegt Edwin van der Meijde van Pincoffs.

Volgens Kees Hensen van Villa Ruimzicht levert inkoop via Highland Purchasing aanzienlijke financiële besparingen, tijdswinst en gemak op. "Het feit dat ik me niet steeds druk hoef te maken of ik wel de beste deal heb gemaakt is een zegen!"
QL meent met het afsluiten van deze overeenkomst haar deelnemers extra service te bieden.


~Eline Dragt~


Overig nieuws