Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

15 september 2016 | Jorien Slager

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam.

Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen de Nederlandse Meesterkok Henk Savelberg (63) nog aan het begin van zijn carrière stond. Zo begon hij begin jaren ‘70 aan de wijncollectie die nu als één van de meest prestigieuze wijncollecties van Nederland wordt gezien.

In 1982 ontving hij zijn eerste Michelin-ster bij restaurant ‘De Graaf van het Hoogeveen’ in Noordwijk. Nadien ontving hij een Michelin-ster voor elk restaurant waar hij werkte. In 1989 begon hij zijn eigen restaurant op landgoed Vreugd en Rust te Voorburg.

De wijnkaart van het beroemde restaurant en hotel Savelberg is veelvuldig in de prijzen gevallen. Eerst de ‘Wedgwood Fine Dining Award’ en daarna werd het restaurant meerdere keren bekroond met een Grand Award uitgegeven door het internationale wijnmagazine Wine Spectator. Deze onderscheiding is de hoogste onderscheiding die een wijnkaart kan ontvangen en is toegekend aan restaurants die een compromisloze en gepassioneerde toewijding aan de kwaliteit van hun wijnkaart hebben. Restaurants die de Grand Award krijgen hebben meestal meer dan 1000 verschillende wijnen op de kaart staan. Een Grand Award wijnkaart vertegenwoordigt een breed scala van verschillende topproducenten en verschillende oogstjaren en gaat daarmee werkelijk de diepte in.

Onlangs verkocht Savelberg zijn restaurant aan een ex-medewerker en vriend; de culinaire ondernemer Carsten Klint. Hij transformeerde met de bekende Nederlandse chef-kok Ron Blaauw het restaurant en hotel in Central Park. Henk Savelberg opende een nieuw restaurant in Bangkok, Thailand.

De totale Henk Savelberg collectie wordt geschat op een waarde van 500.000 euro en Winefield’s Auctioneers biedt een substantieel deel van deze collectie aan. De collectie is zeer gevarieerd en het aanbod biedt zowel topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië.

Enkele topstukken zijn Puligny-Montrachet ‘Clavoillon’ 1er Cru 2007 van Domaine Leflaive en diverse wijnen van Angelo Gaja.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: