Renaissance Amsterdam Hotel start verduurzaming met jarenlange verbouwing

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 4 juli 2023
Renaissance Amsterdam Hotel start verduurzaming met jarenlange verbouwing

Renaissance Amsterdam Hotel maakt sinds 1975 deel uit van de buurt en is een geliefd hotel voor reizigers van over de hele wereld. Om de huidige merkwaarden van Renaissance te kunnen blijven vertegenwoordigen, is het hotel gestart met een jarenlange renovatie waarvoor kosten nog moeite worden bespaard.

Het hele gebouw gaat op de schop om het hotel niet alleen geschikt te maken voor nu, maar ook voor de toekomst. Een groene toekomst, waarin de stad en de natuur op organische wijze samenkomen. Want die twee gaan hand-in-hand als het aan Renaissance Amsterdam Hotel ligt. De ambities zijn hoog: niet alleen duurzaamheid is een belangrijke pijler, het hotel moet na de verbouwing een van de beste zakelijke bestemmingen zijn en de horeca een trekpleister voor zowel gasten als locals.

Hotel blijft open

Tijdens de renovatie blijft Renaissance Amsterdam Hotel grotendeels operationeel. Een aantal kamers blijft beschikbaar en het Koepelcafé en de zeventiende eeuwse Koepelkerk blijven geopend voor een kop koffie en evenementen. In de zomer van 2024 worden de nieuwe entree en de eerste nieuwe kamers opgeleverd. Uiteindelijk breidt het hotel uit van 402 kamers naar 500 kamers eind 2025. Ook de conferentiezalen en vergaderruimtes worden compleet vernieuwd. Het resultaat wordt een modern hotel met nieuwe binnentoren, ruime lobby en bar, een uitgebreid aanbod aan conferentiefaciliteiten, comfortabele en verrassende kamers en een rooftopbar.

Duurzame ambities

Er wordt niet alleen gerenoveerd, maar ook gebouwd. Zo krijgt het hotel een compleet nieuwe binnentoren met kamers en daaronder een grote bar waar professionele bartenders hun gasten verwennen. Op het dak komt een rooftopbar met het mooiste uitzicht en moestuintjes voor buurtbewoners. Zowel binnen als buiten gaat Renaissance Amsterdam Hotel tot het uiterste om het hotel én de stad een duurzame toekomst te garanderen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecyclede en geüpcyclede materialen. Ook bouwmateriaal uit het oude hotel wordt hiervoor gebruikt. In de winter van 2025 opent een van de duurzaamste hotels van Europa haar deuren als Renaissance Amsterdam Hotel.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws