Restaurant Joelia opent in Hilton Rotterdam

17 februari 2015 |
Restaurant Joelia opent in Hilton Rotterdam<

Joelia is open. Het nieuwe restaurant van sterrenchef Mario Ridder in Hilton Rotterdam opende maandag zijn deuren aan de Coolsingel nr. 5. Wie de
wereld van Joelia binnenstapt, komt in een omgeving die verleidt. ‘New Style in gastronomie’ noemt de chef-kok en culinair ondernemer het zelf, die met het voltallige team van zijn voormalige tweesterrenrestaurant De Zwethheul in hartje Rotterdam is neergestreken om hier zijn jongensdroom te verwezenlijken. “In deze dynamische internationale omgeving gaan we met Joelia een beleving van top-gastronomie in al haar facetten creëren”, is de belofte van Mario Ridder.

Toegankelijke formule
Het recept van Joelia is afgestemd op de fijnproever die, afhankelijk van zijn beschikbare tijd, voor verschillende formules kiest, wat het restaurant zeer toegankelijk maakt. In de gerechten is Mario’s kenmerkende stijl in alle opzichten terug te vinden: klassieke eenvoud, pure klasse en de beste ingrediënten; met de bekende én nieuwe smaken. Het restaurant is ca. 250 mtr2 groot en in drie ruimtes onderverdeeld, met 80 plekken in totaal.

Interieur
In het interieurontwerp komen eigentijdse duurzaamheidsprincipes en tijdloze kwaliteit bij elkaar. Opvallend in het interieur is het hexagon-motief dat overal terugkeert. De inrichting is modern en ‘groen’, gecombineerd met materialen uit de jaren zestig, die het destijds nieuwe Hilton kenmerkten: marmer, messing en Amerikaans eiken. Na de entree kiest de gast voor een plek in de foodcorner achter het raam op de Coolsingel, gaat zitten aan de centraal gesitueerde bar, of neemt plaats in het meer intieme restaurantgedeelte om in alle rust en ruimte te tafelen volgens de beproefde Zwethheul-formule. Mario Ridder gaat zelf een prominente rol spelen in de keuken; hij zal letterlijk op het podium in de door glas afgeschermde open keuken aan de rôtie staan. Wie de chef op de vingers wil kijken, geniet een avondlang aan de imposante Chef’s table naast de keuken. In de kelder treffen liefhebbers een heus wijnimperium aan, sinds jaren zorgvuldig opgebouwd en meeverhuisd naar Joelia.

Drie keer tien gerechten
De menukaart weerspiegelt in al zijn gastronomische klasse de internationale dynamiek en laagdrempelige formule van Joelia, met als uitgangspunt drie maal tien gerechten: Mario’s Favorieten, Culinaire Trips en Joelia’s Bar Bites. Aan de bar en in de foodcorner kunnen gasten kiezen voor shared dining gerechten. ’s Avonds worden zes gerechten geserveerd voor 75 euro, het meest uitgebreide menu van tien gerechten kost 125 euro. De bijbehorende wijnarrangementen zijn respectievelijk 29 euro en 39 euro. Een tweegangenlunch kost 29,50 euro en driegangenlunch 39,50 euro.

Prijsstelling lager
De prijsstelling van gerechten en van de wijnen is bewust een niveau lager gebracht, zonder echter concessies te doen aan de kwaliteit. Bij het bepalen van het prijsbeleid speelden ook andere factoren een rol, zoals gunstiger randvoorwaarden en een goede huurovereenkomst met samenwerkingspartner Hilton. Mario Ridder zegt hierover: “Ik wil profiteren van de locatie, de tent moet vol. Gasten kunnen kiezen waar ze willen zitten. Door een ander prijsbeleid te voeren, bieden we meer keuzemogelijkheid.”

Samenwerking met Hilton Rotterdam
Die keuzemogelijkheid geldt nadrukkelijk ook voor hotelgasten. Vanuit de lobby van het Hilton is een rechtstreekse toegang naar Joelia gecreëerd. Als er om gevraagd wordt, kunnen hotelgasten zelfs roomservice van Joelia krijgen en, indien gewenst, gaat de rekening op de kamer. Mario Ridder heeft veel vertrouwen in de samenwerking met Hilton: “Ik heb als zelfstandig ondernemer alle ruimte de exploitatie op mijn eigen wijze te voeren, maar om het tot een succes voor beide partijen te maken, werken we samen aan de ‘X-factor’ om toegevoegde waarde te creëren voor beide partijen en voor de wederzijdse gasten.”

Hilton
Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux Hilton Worldwide, is onder de indruk van Joelia by Mario Ridder en zegt: “Mario Ridder heeft met Joelia enorm zijn nek uitgestoken en een absolute parel toegevoegd aan culinair Rotterdam. Wij zijn bijzonder trots dat Mario zijn naam heeft verbonden aan Hilton Rotterdam en zijn ervan overtuigd dat Joelia op deze fantastische locatie en met haar aantrekkelijke gastronomische formule een echte aanwinst zal blijken voor de stad en voor onze internationale Hiltonorganisatie. Wij zien uit naar een inspirerende en succesvolle samenwerking.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: