Restaurant Sophie in Wassenaarse Kasteel de Wittenburg geopend

7 september 2018 | Thijs Jacobs

Dinsdagavond 4 september was de feestelijke opening van Restaurant Sophie in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Ruim 200 gasten uit onder andere de politiek, de zakenwereld en uit Wassenaar hadden de primeur om als eerste te proeven van de Franse keuken met Aziatische twist. Inspiratiebron voor de naam van het restaurant, de menukaart en het interieur is het luisterrijke echtpaar dat het Kasteel bouwde: Barones Sophie en Jonkheer Speelman. Niemand minder dan Barones Sophie, gespeeld door musicalster Joyce Stevens, opende het restaurant dan ook te paard terwijl zij het publiek verraste met het nummer ‘ A night like this’.

Kasteelvrouw

Het restaurant is vernoemd naar Sophie Adrienne barones Sloet van Oldruitenborgh.  Zij was de eerste Kasteelvrouw van de Wittenburg; het was haar echtgenoot, Jonkheer Speelman, die Kasteel de Wittenburg in 1899 liet bouwen. Samen reisden zij de hele wereld over om inspiratie op te doen voor hun nieuwe huis op landgoed de Wittenburg. Pronkstukken vanuit de hele wereld werden naar Wassenaar verscheept om vol trots te kunnen tonen aan gasten van Kasteel de Wittenburg. Zo staat er in de Kleine Lounge van het kasteel een bijzondere reeks Chinese vazen en is de menukaart geïnspireerd door de klassieke Franse keuken en de Aziatisch kruiden en bereidingstechnieken waar zij gek op waren.

Ambiance

De openingsavond zou in smaak zijn gevallen bij de gastvrije barones en jonkheer. De gasten werden ontvangen in de sprookjesachtige kasteeltuin met fonkelende fonteinen en met wit linnen gedekte tafels. Na het muzikale welkom werd het speciale menu geserveerd door het keukenteam, onder leiding van chef kok Roy van Geel en restaurantmanager Jordy van der Vegt.

Menu

Het menu was een gevarieerde afspiegeling van de menukaart van Restaurant Sophie. Zo werd er een amuse van kaviaar op een compote van mango, secauan peper, crème van yoghurt en truffel blini geserveerd. Het hoofdgerecht was een Sukade geserveerd met een Aziatische lak, crème van doperwt, piccalilly crème, tarte tatin van rode ui en een chutney van pompoen. Als dessert serveerde de keukenbrigade een cremeux van ananas met een compote en gel van ananas en een crumble van chocolade.

Gasten

Speciale gasten waren TV-kok Ramon Beuk en culinair journaliste Janny van der Heijden (o.a. bekend van Heel Holland bakt) die met een professioneel oog naar de opening keken. Ramon Beuk was geïnspireerd door de jonge keukenbrigade die de gebalanceerde gerechtjes serveerden tijdens de receptie. Janny van der Heijden viel vooral het gastheerschap op: ‘Voor een restaurant dat op niveau wil presteren is goed gastheerschap van evident belang.’ 

Voor meer informatie over het restaurant, de menukaart en reserveringen kijk op www.restaurantsophie.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Vondel Hotels opent Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam

Vondel Hotels opent vandaag officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment. Na een intensieve verbouwing van meer dan 2 jaar, waarbij de originele...

Accor Personalia
Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van d...

Personalia Marriott
Marriott International benoemt Liam Brown tot President en Managing Director Europa

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) heeft vandaag aangekondigd dat Liam Brown, President, Select Brands en Owner en Franchise Services, Noord-Amerika, de rol van President en Managing Director van Europa op zich zal nemen, een divisie binnen Marriott International die het Verenigd Koninkrijk,...

Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi...

Opening Internationaal
Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van h...

Interview Longread
Rondetafelgesprek: Maakt een merk een hotel meer waard?

To brand or not to brand? Dat is de vraag voor veel hoteliers. Investeerders zien graag een herkenbaar merk op de gevel, maar de gast kent soms meer waarde toe aan een foto op Instagram. Wat betekent een alom gerespecteerde merknaam nog voor de waarde van een hotel? Vier hoteliers delen hun uiteenlo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: