Scheveningse Pier naar de haaien

3 januari 2013 |
Scheveningse Pier naar de haaien<

Horecaconcern Van der Valk heeft officieel faillissement aangevraagd voor de pier van Scheveningen. De locatie zou niet rendabel zijn. Kosten lopen enorm op vanwege het onderhoud van het gebouw.

Vooral de zorg voor de onderbouw zou miljoenen kosten. Het gaat hier om de pilaren die de constructie in de lucht houden.

Begin tot eind
In 1991 kocht Van der Valk de pier voor het symbolische bedrag van 1 euro. Sindsdien exploiteerden zij een restaurant en casino op de publiekstrekker. In september 2011 beschadigde brand een deel van het bouwwerk. De gemeente Den Haag sloot in november een gedeelte van de pier omdat het onveilig zou zijn. Zo zou de loopbrug op sommige plaatsen zo slecht zijn dat grote groepen er niet overheen kunnen lopen. Ongeveer een jaar geleden kondigde de keten aan dat zij geen vertrouwen meer had in de exploitatie van de locatie.

Vooropgezet plan
Van der Valk zou al langer van plan zijn geweest om faillissement aan te vragen voor de Pier. Dat zegt Aad Roog, van De Pier Poffertjes en Pannekoeken, namens de ondernemersvereniging van de Pier in een reactie op het nieuws. Volgens Roog is er voor faillissement gekozen zodat lopende rekeningen niet betaald hoeven te worden. Hij noemt het bedrijf "asociaal", want hij zou zelf nog veel geld tegoed hebben van het concern.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: