Steigenberger Hotel Group opent tweede hotel in Amsterdam

2 juli 2014
Steigenberger Hotel Group opent tweede hotel in Amsterdam

Steigenberger Hotel Group opent zijn tweede hotel in Amsterdam naast de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA.
Het hotel is onderdeel van een nieuw stedenbouwkundig project in Amsterdam Zuidoost.

*Amsterdam Zuidoost*
De Steigenberger Hotel Group opent naar verwachting juni 2015, een tweede hotel in de regio Amsterdam. Naast het Steigenberger Airport Hotel op Schiphol-Oost krijgt de hoofdstad een vier sterren hotel in ‘Zuidoost’ direct naast de muziektempel Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA. Het nieuwe hotel van de Duitse ‘upscale’ hotelformule is nog in aanbouw en gaat beschikken over 253 superior kamers en suites.

*Gebouw*
Het gebouw waarin het Steigenberger Hotel zich vestigt is onderdeel van een nieuw stedenbouwkundig project dat bekend staat als uitgaans- en winkeldistrict. Het hotel vormt het laatste onderdeel van dit vernieuwingsproject. De grond is eigendom van G&S Vastgoed, contractpartner van Steigenberger Hotel Group en tevens ontwikkelaar van dit nieuwe hotel.

*Lucratieve locatie*
"Amsterdam is een van Europa's meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen", aldus Puneet Chhatwal, CEO van Steigenberger Hotels AG. "Het feit dat Amsterdam een toonaangevende speler is in onder andere de zakelijke en leisure reisbranche maakt de stad een lucratieve en zeer belangrijke locatie voor de hotelsector. Door het openen van een tweede Steigenberger vestiging in de regio Amsterdam, kunnen we de aanwezigheid van de Steigenberger Hotel Group verder uitbreiden, beter tegemoetkomen aan de wensen van onze gasten en onze internationale expansie effectueren", benadrukt Area General Manager Nederland, Erwin M. Bruyn.

*Steigenberger Hotels AG*
Steigenberger Hotels AG is een van de meest toonaangevende hotel- en recreatiebedrijven in Europa. Het bedrijf, gevestigd in Frankfurt am Main, is met 81 hotels vertegenwoordigd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Egypte. Onder de overkoepelende naam Steigenberger Hotel Group vallen zowel Steigenberger Hotels en Resorts (48 individuele First Class- en Deluxe-Hotels) als InterCityHotels (33 middenklasse hotels, direct gelegen aan verkeersknooppunten zoals treinstations en luchthavens). Voor meer informatie zie "Steigenbergerhotelgroup.com.":http://www.steigenbergerhotelgroup.com

Overig nieuws