The Hague Marriott Hotel gekocht door Maleisisch beleggingsbedrijf

23 maart 2018 | Thijs Jacobs

The Hague Marriott Hotel - voorheen Worldhotel Bel Air Den Haag – in Den Haag is gekocht door het Maleisische beleggingsbedrijf YTL. Verkoper was een Amerikaans investeringsfonds. Er is geen prijs bekendgemaakt.

Het is met meer dan 300 kamers het grootste hotel van Den Haag en ligt tussen de Haagse binnenstad en het Scheveningse strand in. Het World Forum Convention Center en het Gemeentemuseum Den Haag bevinden zich direct naast het hotel. JLL trad voor YTL op bij de aankoop. De Amerikaanse verkoper werd hierbij geadviseerd door Eastdil Secured.

Reacties

Will Duffey, Co-Head European Transactions JLL’s Hotels & Hospitality Group: “Dit is de eerste transactie van onze cliënt op het vasteland van Europa. Wij zijn blij dat YTL overtuigd is van de kracht van de Nederlandse markt en een beleggingsobject heeft gevonden dat past binnen haar beleggingsstrategie in hotels. Nederland heeft recentelijk een toename laten zien in beleggingen in hotels die met name wordt veroorzaakt door de
economische stabiliteit, transparantie van de markt en een bloeiende toeristische sector. Een gezonde secundaire markt zoals Den Haag is een veilige bestemming voor belegginskapitaal in hotels en dat zal ook zo blijven."

Sven Bertens, Head of Research & Strategy JLL Nederland: “In 2017 was het transactievolume voor hotels inNederland met ongeveer €1,8 miljard ruim twee keer zoveel als in 2016. Daarnaast namen in 2017 de inkomsten per beschikbare kamer in Den Haag toe met meer dan 12%. Dit was het gevolg van een stijging van de gemiddelde bezettingsgraad van hotels in de stad, van 67% naar 72%. Dit onderschrijft de gezonde
marktsituatie voor hotelvastgoed in Nederland en specifiek voor Den Haag.”

Het hotel beschikt over meer dan 300 kamers & suites, een Executive Lounge, fitness, 21 vergaderzalen, een restaurant, private dining faciliteiten en de Great Room lobby & bar.

Bron: Vastgoedjournaal

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Accor
Accor presenteert jaarcijfers 2018

De Franse hotelketen Accor presenteerde vandaag zijn jaarcijfers over het jaar 2018. Accor zag de omzet met 16,9 procent groeien naar 3,6 miljoen euro, De robuuste financiële jaarresultaten van Accorhotels zijn als volgt: De omzet steeg met 16,9 procent naar €3,610 miljoen (+8.8 p...

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: