Tomatensoep met croutons

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een winterse dag in december. Het is koud, koud, koud. Deze snelle tomatensoep is in een mum van tijd klaar en stilt de lekkere trek. Dus mocht u deze soep niet direct op de kaart hebben staan en gasten willen toch graag met tomatensoep ontdooien, dan is dat zo geregeld.

Ingrediënten (1 persoon)

1 sneetje (bruin vloer)brood
2 (biologische) tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel verse basilicum, grof gehakt

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in blokjes en breng ze met 200 ml water, 1/2 eetlepel olijfolie, bouillonpoeder en 1 theelepel Italiaanse kruiden in een steelpan aan de kook. Laat de tomaten circa 5 minuten zachtjes koken. Bestrijk intussen het sneetje brood aan beide kanten dun met olijfolie en snijd het in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin. Pureer de tomatensoep met een staafmixer. Schep de soep in een grote kom en strooi er geraspte kaas en croutons in. Lekker met wat gehakte basilicum erover.

Bereidingstijd

15 minuten

Foto en receptuur: Voorlichtingsbureau Brood

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: