Veganistische jus de veau wint We're Smart Future Award

Auteur: Redactie
Food Gastronomie Duurzaamheid 22 november 2021
Veganistische jus de veau wint We're Smart Future Award

De VOL5 'Jus de Vegetable', een veganistische Jus de Veau van Food Things!, werd afgelopen zondag tijdens de We’re Smart Future Awards op de Horeca Expo in Gent uitgeroepen tot ‘product van het jaar’.

We're Smart World, de organisator van de awards, wil de toepassing van groenten en fruit in de keuken stimuleren bij particulieren, restaurants en bedrijven. Zo wordt jaarlijks de We're Smart Green Guide gepubliceerd. In deze gids zijn de beste plantaardige restaurants ter wereld opgenomen. De We're Smart Future Awards zijn in het leven geroepen om de culinaire prestaties en innovaties in groenten en fruit in de schijnwerpers te zetten. Daarbij worden in totaal vijf awards uitgereikt voor ‘Person of the year’, ‘Product of the year’, ‘Project of the year’, ‘Media of the year’ en ‘Communication of the year’. Food Things! uit Almere ontving zondag de award voor ‘product van het jaar’ met de VOL5 ‘Jus de Vegetable’.

Smaakvol én duurzaam 

VOL5  staat voor "Vegetarisch Onwijs Lekker". De 'Jus de Vegetable' die Food Things! heeft gemaakt, is een ambachtelijke saus, getrokken van vijf soorten groenten met een unieke kruiding. Iedere toevoeging aan deze saus is van hoogwaardige kwaliteit. Dit plantaardige alternatief voor soepbouillon heeft een rijke en volle smaak die vergelijkbaar is met jus de veau; een goede vleesvervanger dus. Daarom is het volgens de jury van de We’re Smart Future Awards uitermate geschikt voor professionele koks. "De eenvoudige basis is veelzijdig, maar heeft de juiste complexe structuur om chefs in staat te stellen hun eigen kenmerkende sauzen te creëren.”

Guus en Saskia Vredenburg reageren namens Food Things! verheugd op het winnen van de award. “We zijn supertrots dat wij voor VOL5 ‘Jus de Vegetable’ deze prestigieuze internationale award hebben gekregen en dat ons product is uitgeroepen tot ‘product van het jaar’. Een product dat is gemaakt van vijf groentesoorten uit de Nederlandse vollegrond, waarbij smaak het uitgangspunt vormt. Deze award bevestigt het succes van VOL5 en motiveert ons om de hele wereld te veroveren en te verrassen en samen te werken aan een smaakvolle en duurzame toekomst.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws