Verbeter uw kennis over duurzaamheid

6 juni 2014 |
Verbeter uw kennis over duurzaamheid<

De AF&BM laat je zien en proeven hoe lekker en verrassend duurzaamheid kan zijn. Hoe? Met een ware Food Shake-up. Door de lekkerste, duurzame eetervaring te koppelen aan kennis over duurzaamheid. Gordels vast,
servet om, en stap in deze achtbaan vol niet te missen feiten, nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen de Food Industry. Quizelementen, presentaties, aansprekende filmpjes, facts & figures en confronterende opdrachten zullen je inspireren en uitdagen om je eigen kennis en houding ten opzichte van duurzaamheid, de voedselindustrie en belangrijke trends richting de toekomst te verbeteren.

Duurzame ontwikkelingen
Het doel van deze bijeenkomst is om op een praktische manier kennis op te doen van duurzame ontwikkelingen in de Food Industry. Naast achtergronden bij dit thema geven we je praktisch toepasbare voorbeelden en tips & tricks om er iets mee te kunnen doen in de keuken. Van kennis, naar nieuwe methodes in de keuken en nieuwe gerechten op het bord van de gast.

Wij nodigen alle AF&BM leden en partners van harte uit om deze inspirerende bijeenkomst bij te wonen! En neem vooral ook je chef-kok mee… Aanmelden kan via www.afbm.nl.

Programma
13:45 uur – Ontvangst
14:30 uur – Opening en Duurzame Food Experience deel 1: Food Shake-up
15:25 uur – Presentaties van The Dutch Weed Burger en Kromkommer
15:50 uur – Pauze
16:10 uur – Duurzame Food Experience deel 2: Tips & Tricks voor in de keuken
17:10 uur – Workshop Duurzame menukaart
18:00 uur – Netwerkborrel met duurzame bites

Dagvoorzitter: Linda Vermaat

Linda is rebel in hart en nieren. Haar missie is jou uit te dagen om de status quo te verbeteren. Ze heeft veel ervaring als dagvoorzitter van verschillende events gericht op duurzaamheid en voedsel. Greep uit ervaring: IDFA & Oxfam Novib on tour, Our Common Food, YFM Academie en Amsterdam Next Food Step. Haar kracht is een open, speelse en creatieve werkwijze met scherpte en focus, om zo de rode draad in een debat te bewaken AF&BM’s Duurzame Food Shake-up is powered by:

Smaackmakers Experience
De Duurzame Food Shake-up zal verzorgd worden door Smaackmakers. In alles wat ze doen zoeken de Smaackmakers op een leuke, losse manier de interactie en discussie met het publiek. Niet, “terwijl u zit vertellen wij wel een mooi verhaal”, maar zelf nadenken en meedenken over de
toekomst. De Smaackmakers Experience blaast al het eventuele overgebleven stof van duurzaamheid af. Ze
prikkelt, verrast, verbaast en enthousiasmeert. Gordels vast, servet en stap in de duurzame achtbaan…

The Dutch Weed Burger (TDWB)
TDWB vertelt tijdens de Duurzame Food Experience hoe hun zeewierburger tot stand is gekomen. De missie van TDWB is om mensen te verleiden meer plantaardig te gaan eten. Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. De overgang naar deze ‘eiwitbron van de toekomst’ zal de druk op het ecosysteem enorm ontlasten, doordat er geen schaars landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt.

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland
wordt verspild vanwege hun ‘looks’. Maar ook overproductie binnen de keten zorgt voor verspilling.
Met de smaak en kwaliteit van deze groente is niets mis, maar toch belanden ze vaak op de
afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Dat is toch krom? Kromkommer gaat verspilling tegen
en brengt deze groente weer terug op JOUW bord.
Join the pipe!

Kraanwater met een verhaal
Stichting Jointhepipe.org is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.
Samen bouwen ze aan de langste waterleiding ter wereld. Door speciaal ontworpen flessen, karaffen en drinkwatertappunten in de vorm van stukjes waterleiding te verkopen en d.m.v. donaties van restaurants en festivals die Join the Pipe kraanwater verkopen zamelen zij geld in
voor water en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: