Verbeter uw kennis over duurzaamheid

6 juni 2014 |
Verbeter uw kennis over duurzaamheid<

De AF&BM laat je zien en proeven hoe lekker en verrassend duurzaamheid kan zijn. Hoe? Met een ware Food Shake-up. Door de lekkerste, duurzame eetervaring te koppelen aan kennis over duurzaamheid. Gordels vast,
servet om, en stap in deze achtbaan vol niet te missen feiten, nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen de Food Industry. Quizelementen, presentaties, aansprekende filmpjes, facts & figures en confronterende opdrachten zullen je inspireren en uitdagen om je eigen kennis en houding ten opzichte van duurzaamheid, de voedselindustrie en belangrijke trends richting de toekomst te verbeteren.

Duurzame ontwikkelingen
Het doel van deze bijeenkomst is om op een praktische manier kennis op te doen van duurzame ontwikkelingen in de Food Industry. Naast achtergronden bij dit thema geven we je praktisch toepasbare voorbeelden en tips & tricks om er iets mee te kunnen doen in de keuken. Van kennis, naar nieuwe methodes in de keuken en nieuwe gerechten op het bord van de gast.

Wij nodigen alle AF&BM leden en partners van harte uit om deze inspirerende bijeenkomst bij te wonen! En neem vooral ook je chef-kok mee… Aanmelden kan via www.afbm.nl.

Programma
13:45 uur – Ontvangst
14:30 uur – Opening en Duurzame Food Experience deel 1: Food Shake-up
15:25 uur – Presentaties van The Dutch Weed Burger en Kromkommer
15:50 uur – Pauze
16:10 uur – Duurzame Food Experience deel 2: Tips & Tricks voor in de keuken
17:10 uur – Workshop Duurzame menukaart
18:00 uur – Netwerkborrel met duurzame bites

Dagvoorzitter: Linda Vermaat

Linda is rebel in hart en nieren. Haar missie is jou uit te dagen om de status quo te verbeteren. Ze heeft veel ervaring als dagvoorzitter van verschillende events gericht op duurzaamheid en voedsel. Greep uit ervaring: IDFA & Oxfam Novib on tour, Our Common Food, YFM Academie en Amsterdam Next Food Step. Haar kracht is een open, speelse en creatieve werkwijze met scherpte en focus, om zo de rode draad in een debat te bewaken AF&BM’s Duurzame Food Shake-up is powered by:

Smaackmakers Experience
De Duurzame Food Shake-up zal verzorgd worden door Smaackmakers. In alles wat ze doen zoeken de Smaackmakers op een leuke, losse manier de interactie en discussie met het publiek. Niet, “terwijl u zit vertellen wij wel een mooi verhaal”, maar zelf nadenken en meedenken over de
toekomst. De Smaackmakers Experience blaast al het eventuele overgebleven stof van duurzaamheid af. Ze
prikkelt, verrast, verbaast en enthousiasmeert. Gordels vast, servet en stap in de duurzame achtbaan…

The Dutch Weed Burger (TDWB)
TDWB vertelt tijdens de Duurzame Food Experience hoe hun zeewierburger tot stand is gekomen. De missie van TDWB is om mensen te verleiden meer plantaardig te gaan eten. Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. De overgang naar deze ‘eiwitbron van de toekomst’ zal de druk op het ecosysteem enorm ontlasten, doordat er geen schaars landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt.

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland
wordt verspild vanwege hun ‘looks’. Maar ook overproductie binnen de keten zorgt voor verspilling.
Met de smaak en kwaliteit van deze groente is niets mis, maar toch belanden ze vaak op de
afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Dat is toch krom? Kromkommer gaat verspilling tegen
en brengt deze groente weer terug op JOUW bord.
Join the pipe!

Kraanwater met een verhaal
Stichting Jointhepipe.org is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom de langste waterpijpleiding ter wereld te bouwen en zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.
Samen bouwen ze aan de langste waterleiding ter wereld. Door speciaal ontworpen flessen, karaffen en drinkwatertappunten in de vorm van stukjes waterleiding te verkopen en d.m.v. donaties van restaurants en festivals die Join the Pipe kraanwater verkopen zamelen zij geld in
voor water en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden.

Thijs Jacobs

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: