Volendams icoon Hotel Spaander heropent en sluit aan bij BW Signature Collection

7 april 2021 | Redactie
Volendams icoon Hotel Spaander heropent en sluit aan bij BW Signature Collection

Het beroemde Hotel Spaander heropent op 1 mei 2021 haar deuren. Het hotel in het centrum van Volendam gaat - onder leiding van de ervaren herbergier Albert Veerman (midden) en general manager Mark Lankveld (rechts op de foto) - een nieuwe toekomst tegemoet. 

Albert Veerman is als geboren en getogen Volendammer het gezicht van het nieuwe Spaander en kijkt ernaar uit om samen met zijn team nieuwe elan te geven aan het beroemde Spaander. Het hotel met haar authentieke herberg moet weer een plek worden waar de Volendammers graag komen en zich thuis voelen en waar de nationale- en internationale reiziger kennis kan maken met het hedendaagse en historische Volendam. Mark Lankveld is verantwoordelijk voor de commerciële zaken en neemt daarin zijn jarenlange ervaring als hotel manager voor o.a. Best Western Zaan Inn in Zaandam en Best Western Plus Hotel Amstelveen mee.     

“Met twee ervaren gastvrijheidsmanagers aan het roer gaat Hotel Spaander een geweldige toekomst tegemoet.” zegt Stefan Dubbeling (links op de foto), Regional Director België & Nederland voor BWH Hotel Group. “De ervaring die Albert Veerman meeneemt uit onder andere Restaurant d’Vijff Vlieghen in Amsterdam en Mark Lankveld vanuit zijn hotels zorgt ervoor dat er een sterke basis staat. Wij kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”

“Wij zijn blij dat we Hotel Spaander hebben kunnen aansluiten bij BW Signature Collection van Best Western Hotels & Resorts.” voegt Mark Lankveld toe. “BW Signature Collection geeft ons het voordeel om gebruik te maken van het internationale distributie- en sales & marketing netwerk van Best Western terwijl wij gelijke tijd ons eigen unieke en authentieke uitstraling kunnen behouden.”        

“Na intensieve weken om het hotel weer up and running te krijgen, kijken wij ernaar uit om op 1 mei de deuren te openen. Ik kan niet wachten om onze gasten mee te nemen in de vele mooie verhalen die over Spaander te vertellen zijn.” zegt Albert Veerman. “En dat allemaal onder het genot van een mooie lunch, heerlijk diner of exclusieve high-tea en een goed stuk gastheerschap. Welkom terug in Hotel Spaander!”   

De Dijk  

Hotel Spaander ligt in het centrum van het levendige Volendam, direct aan het water op de Volendammer Dijk. Het hotel staat bekend om haar prachtige uitzicht over het Markermeer en om de indrukwekkende verzameling schilderijen en andere kunstwerken. Het hotel wordt gekenmerkt door haar authentieke stijl in combinatie met haar diverse restaurantconcepten. 

Hotel Spaander is in 1881 gesticht door Leendert Spaander (1855-1955) aan de Haven in Volendam. Hij nodigde diverse kunstenaars van over de hele wereld uit om naar Volendam te komen om te schilderen. Vele van hen, waaronder een groot aantal Amerikaanse schilders, gaven gevolg aan zijn uitnodiging. De Volendamse klederdracht, de zee en het landschap dienden als inspiratiebron voor deze schilders. Als dank schonken zij Spaander door hen vervaardigde schilderijen, die nu nog steeds te zien zijn in het hotel. In 1919 nam Alida Spaander het bedrijf over van haar vader. Zij breidde de kunstcollectie verder uit. Hierdoor bezit het hotel een grote collectie van meer dan 1.400 kunstwerken. Het uitnodigen van kunstenaars in het hotel tegen ‘betaling’ met een schilderij zal weer worden hervat. Daarnaast zullen er in de nabije toekomst regelmatig (internationale) kunstexposities worden georganiseerd in de diverse prachtige ruimten waarover het hotel beschikt.

Muhammad Ali

Het hotel werd over de jaren bezocht door diverse bekende personen, waaronder Pierre-Auguste Renoir, keizer Wilhelm II, Elisabeth Taylor, Muhammad Ali, Walt Disney, Kirk Douglas, Trotski, Eleanor Roosevelt, Johan Cruijff, Koningin Emma, Koningin Wilhelmina en Koningin Beatrix.

Het hotel heeft 78 kamers waarvan meerdere een spectaculair uitzicht bieden over het Markermeer. De taveerne die Leendert Spaander aankocht en uitbreidde tot hotel is gerestaureerd en teruggebracht in originele staat. Naast de taveerne zijn er nog een aantal ruimtes die nagenoeg in originele staat verkeren. Zo is Kamer 1, de oude slaapkamer van Leendert en zijn gezin, sinds de 19de eeuw nauwelijks veranderd. Ook de originele decoraties, traditionele kenmerken en inrichting is behouden gebleven. Door een stap te zetten in Kamer 1 doet men een stap terug in de tijd.

Het hotel beschikt verder over een uitstekend restaurant (inclusief private dining), een traditionele hotelbar, wellness & binnenzwembad en over een eigen parkeerplaats. Volendam staat bekend om zijn mooie oude haven, vishandel, kleurrijke houten huizen, traditionele kleding, de gezellige haven en een rijke geschiedenis. Vanuit Volendam hebben gasten gemakkelijk toegang tot het eiland Marken, boottochten over het Markermeer of een bezoek aan de nabijgelegen stad Amsterdam (25 km).

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: