Volendams icoon Hotel Spaander heropent en sluit aan bij BW Signature Collection

Auteur: Redactie
7 april 2021
Volendams icoon Hotel Spaander heropent en sluit aan bij BW Signature Collection

Het beroemde Hotel Spaander heropent op 1 mei 2021 haar deuren. Het hotel in het centrum van Volendam gaat - onder leiding van de ervaren herbergier Albert Veerman (midden) en general manager Mark Lankveld (rechts op de foto) - een nieuwe toekomst tegemoet. 

Albert Veerman is als geboren en getogen Volendammer het gezicht van het nieuwe Spaander en kijkt ernaar uit om samen met zijn team nieuwe elan te geven aan het beroemde Spaander. Het hotel met haar authentieke herberg moet weer een plek worden waar de Volendammers graag komen en zich thuis voelen en waar de nationale- en internationale reiziger kennis kan maken met het hedendaagse en historische Volendam. Mark Lankveld is verantwoordelijk voor de commerciële zaken en neemt daarin zijn jarenlange ervaring als hotel manager voor o.a. Best Western Zaan Inn in Zaandam en Best Western Plus Hotel Amstelveen mee.     

“Met twee ervaren gastvrijheidsmanagers aan het roer gaat Hotel Spaander een geweldige toekomst tegemoet.” zegt Stefan Dubbeling (links op de foto), Regional Director België & Nederland voor BWH Hotel Group. “De ervaring die Albert Veerman meeneemt uit onder andere Restaurant d’Vijff Vlieghen in Amsterdam en Mark Lankveld vanuit zijn hotels zorgt ervoor dat er een sterke basis staat. Wij kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”

“Wij zijn blij dat we Hotel Spaander hebben kunnen aansluiten bij BW Signature Collection van Best Western Hotels & Resorts.” voegt Mark Lankveld toe. “BW Signature Collection geeft ons het voordeel om gebruik te maken van het internationale distributie- en sales & marketing netwerk van Best Western terwijl wij gelijke tijd ons eigen unieke en authentieke uitstraling kunnen behouden.”        

“Na intensieve weken om het hotel weer up and running te krijgen, kijken wij ernaar uit om op 1 mei de deuren te openen. Ik kan niet wachten om onze gasten mee te nemen in de vele mooie verhalen die over Spaander te vertellen zijn.” zegt Albert Veerman. “En dat allemaal onder het genot van een mooie lunch, heerlijk diner of exclusieve high-tea en een goed stuk gastheerschap. Welkom terug in Hotel Spaander!”   

De Dijk  

Hotel Spaander ligt in het centrum van het levendige Volendam, direct aan het water op de Volendammer Dijk. Het hotel staat bekend om haar prachtige uitzicht over het Markermeer en om de indrukwekkende verzameling schilderijen en andere kunstwerken. Het hotel wordt gekenmerkt door haar authentieke stijl in combinatie met haar diverse restaurantconcepten. 

Hotel Spaander is in 1881 gesticht door Leendert Spaander (1855-1955) aan de Haven in Volendam. Hij nodigde diverse kunstenaars van over de hele wereld uit om naar Volendam te komen om te schilderen. Vele van hen, waaronder een groot aantal Amerikaanse schilders, gaven gevolg aan zijn uitnodiging. De Volendamse klederdracht, de zee en het landschap dienden als inspiratiebron voor deze schilders. Als dank schonken zij Spaander door hen vervaardigde schilderijen, die nu nog steeds te zien zijn in het hotel. In 1919 nam Alida Spaander het bedrijf over van haar vader. Zij breidde de kunstcollectie verder uit. Hierdoor bezit het hotel een grote collectie van meer dan 1.400 kunstwerken. Het uitnodigen van kunstenaars in het hotel tegen ‘betaling’ met een schilderij zal weer worden hervat. Daarnaast zullen er in de nabije toekomst regelmatig (internationale) kunstexposities worden georganiseerd in de diverse prachtige ruimten waarover het hotel beschikt.

Muhammad Ali

Het hotel werd over de jaren bezocht door diverse bekende personen, waaronder Pierre-Auguste Renoir, keizer Wilhelm II, Elisabeth Taylor, Muhammad Ali, Walt Disney, Kirk Douglas, Trotski, Eleanor Roosevelt, Johan Cruijff, Koningin Emma, Koningin Wilhelmina en Koningin Beatrix.

Het hotel heeft 78 kamers waarvan meerdere een spectaculair uitzicht bieden over het Markermeer. De taveerne die Leendert Spaander aankocht en uitbreidde tot hotel is gerestaureerd en teruggebracht in originele staat. Naast de taveerne zijn er nog een aantal ruimtes die nagenoeg in originele staat verkeren. Zo is Kamer 1, de oude slaapkamer van Leendert en zijn gezin, sinds de 19de eeuw nauwelijks veranderd. Ook de originele decoraties, traditionele kenmerken en inrichting is behouden gebleven. Door een stap te zetten in Kamer 1 doet men een stap terug in de tijd.

Het hotel beschikt verder over een uitstekend restaurant (inclusief private dining), een traditionele hotelbar, wellness & binnenzwembad en over een eigen parkeerplaats. Volendam staat bekend om zijn mooie oude haven, vishandel, kleurrijke houten huizen, traditionele kleding, de gezellige haven en een rijke geschiedenis. Vanuit Volendam hebben gasten gemakkelijk toegang tot het eiland Marken, boottochten over het Markermeer of een bezoek aan de nabijgelegen stad Amsterdam (25 km).

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws