Waldorf Astoria maakt Doha-debuut

11 maart 2013
Waldorf Astoria maakt Doha-debuut

Naast de geplande opening van een Waldorf Astoria in Amsterdam dit jaar, heeft Hilton Worldwide plannen om het merk naar het Midden Oosten te brengen door een nieuw Waldorf Astoria te openen in Qatar.
Voor de realisatie van het hotel met 330 gastenverblijven hebben het Hilton Worldwide en het in Doha gevestigde La Jolla een managementovereenkomst getekend.

*Doel*
John Vanderslice, global head luxury & lifestyle brands bij Hilton Worldwide: "Het doel van alle Waldorf Hotels & Resorts is het bieden van ongeëvenaarde service en kwaliteit en door te bouwen op datgene waar het merk om bekend staat, tijdloze luxe en persoonlijke ervaringen. Waldorf Astoria Doha West Bay zal dat doel zonder twijfel bereiken en gasten kunnen het hoogste niveau van luxe in een uitzonderlijke omgeving verwachten."

*Relatie*
Rudi Jagersbacher, president, Hilton Worldwide, Midden-Oosten en Afrika: "Hilton Worldwide heeft een nauwe band met Qatar en de introductie van het Waldorf Astoria merk is een belangrijke stap in het aanbieden van een grotere keuze voor gasten met wat wellicht één van de sterkste en meest benijdenswaardige vastgoedportefeuilles van het land zal zijn."

*Ongeëvenaard hotel*
Saad Mohammed Fahad Buzwair, eigenaar van La Jolla: "We zijn trots en vereerd om samen te werken met een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf en het beroemde Waldorf Astoria merk welkom te mogen heten in Qatar. Door het combineren van ons excellente design met één van de meest service- en kwaliteit gerichte luxe merken zullen wij zorgen voor een ongeëvenaard hotel van wereldklasse."

*Faciliteiten*
Het hotel komt in een 42 verdiepingen tellend gebouw gelegen op een landtong met een panoramisch uitzicht over de stad en de Arabische Golf. Het Waldorf Astoria Doha West Bay krijgt 250 ruime kamers en suites, evenals 80 grote appartementen. Verder worden er een paleisachtige balzaal, vergader -en conferentiefaciliteiten en een breed scala aan bars en restaurants gerealiseerd. Er zal ook een zwembad op het dak komen en een health club en spa.

~Frank Lindner~

Overig nieuws