Wayne Kooreman wint kookwedstrijd

10 februari 2014
Wayne Kooreman wint kookwedstrijd

Wayne Kooreman, leerling-kok bij restaurant Tussen Kaag & Braassem in Nieuwe Wetering, heeft de eerst prijs in de wacht gesleept bij de vakwedstrijd Food & Design, georganiseerd
door de Hotelschool in Leiden.

*Geen ijsdessert*
De opdracht bestond uit het maken van een koud nagerecht met als thema ‘level’, waarbij geen ijsproducten gebruikt mochten worden, en waarbij een passende dessertwijn moest komen. 'Level’ is de naam van het gebouw van de hotelschool.


~'Een eigenwijze level van bloedsinaasappel met een modern geel tomaatje'~

*Vakjury*
De deskundige jury, samengesteld uit leden uit het bedrijfsleven en het onderwijs, beoordeelde de gerechten op onder meer creativiteit, smaak, kleur, compositie, presentatie en receptuur.

*Eigenwijze level*
Van de 90 deelnemers heeft Wayne met zijn gerecht de hoogste score behaald. Het winnende gerecht heette: 'Een eigenwijze level van bloedsinaasappel met een modern geel tomaatje'. Met het behalen van de eerste prijs heeft Wayne een vermelding op de wisseltrofee, bloemen en een oorkonde ontvangen.

*Bokkedoorns Award*
In 2013 viel Tussen Kaag & Braassem van Wim en Marjolein Klerks ook al in de prijzen; voormalig leerling Dean Stavenuiter won toen de Bokkedoorns Award.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws