Wayne Kooreman wint kookwedstrijd

10 februari 2014 |
Wayne Kooreman wint kookwedstrijd

Wayne Kooreman, leerling-kok bij restaurant Tussen Kaag & Braassem in Nieuwe Wetering, heeft de eerst prijs in de wacht gesleept bij de vakwedstrijd Food & Design, georganiseerd
door de Hotelschool in Leiden.

Geen ijsdessert
De opdracht bestond uit het maken van een koud nagerecht met als thema ‘level’, waarbij geen ijsproducten gebruikt mochten worden, en waarbij een passende dessertwijn moest komen. 'Level’ is de naam van het gebouw van de hotelschool.


'Een eigenwijze level van bloedsinaasappel met een modern geel tomaatje'

Vakjury
De deskundige jury, samengesteld uit leden uit het bedrijfsleven en het onderwijs, beoordeelde de gerechten op onder meer creativiteit, smaak, kleur, compositie, presentatie en receptuur.

Eigenwijze level
Van de 90 deelnemers heeft Wayne met zijn gerecht de hoogste score behaald. Het winnende gerecht heette: 'Een eigenwijze level van bloedsinaasappel met een modern geel tomaatje'. Met het behalen van de eerste prijs heeft Wayne een vermelding op de wisseltrofee, bloemen en een oorkonde ontvangen.

Bokkedoorns Award
In 2013 viel Tussen Kaag & Braassem van Wim en Marjolein Klerks ook al in de prijzen; voormalig leerling Dean Stavenuiter won toen de Bokkedoorns Award.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: